6.12.17

Εισβολή στη Downing Street και δολοφονία Μέι απέτρεψε η MI5


Σχέδιο δολοφονίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζας Μέι, φέρονται απέτρεψαν οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Επικαλείται «μη κατονομαζόμενες πηγές», κάτι το οποίο σχεδόν νομοτελειακά παραπέμπει στη υπηρεσία αντικατασκοπείας – εσωτερικής ασφαλείας MI5.

Στελέχη της μητροπολιτικής αστυνομίας εκτιμούν ότι η επίθεση θα εκδηλωνόταν με επίθεση ενόπλων που θα εξαπέλυαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος στην 10 Downing Street, την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία, ώστε εκμεταλλευόμενοι το χάος να εισέβαλλαν εντός της οικίας και να δολοφονούσαν την Τερέζε Μέι.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου διεξαγόταν επί πολλές εβδομάδες και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς».
Γενικότερα, φαίνεται ότι η κατάσταση στη Βρετανία είναι πολύ επικίνδυνη καθώς εκπρόσωπος της πρωθυπουργού ανέφερε ότι οι αρχές απέτρεψαν εννιά τρομοκρατικά σχέδια σε όλη τη χώρα τους τελευταίους 12 μήνες. Στις 28 Νοεμβρίου συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική και θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη, άγνωστο γιατί…

defence-point