15.12.17

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ : ήρθε σαν ενεργειακός dealer του Turkish Stream, δεν πήρε τίποτε και τώρα αρχίζει το « Αιγαιοπελαγίτικο πανηγύρι»

ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εδώ και ένα μήνα πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα του αποδώσαμε τον τίτλο του ενεργειακού dealer του Turkish Stream καθότι η ανάλυση των γεγονότων προσδιόριζε για ποιο σκοπό ερχόταν στην Ελλάδα.


Λίγα 24 ωρα μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα και την μετέπειτα του συνάντηση με τον Πούτιν ανακοινώνεται πριν λίγες ώρες η αλλαγή πορείας του εν λόγω αγωγού( ρωσο-τουρκικών συμφερόντων ) ο οποίος πλέον αλλάζει το δρομολόγιο του μέσω Δυτ. Θράκης και Αν. Μακεδονίας και πλέον σχεδιάζεται δια μέσου Βουλγαρίας να μεταφέρει Ρώσικο Φυσικό Αέριο στην Κεντρική Ευρώπη.

Στις 9 Δεκεμβρίου τοποθετούμαστε με ανάρτηση μας επιβεβαιώνοντας τις εξελίξεις που ήρθαν:

Η Μέση Ανατολή θα πάρει φωτιά λόγω Ιερουσαλήμ και η περιοχή μας μπορεί να πάρει φωτιά από την μη υλοποίηση της Ευρωπαικής διαδρομής του Turkish Stream ( μέσω Ελάδος) ; 

Αν δεν πήρε η εξοχότης Ερντογάν αυτό που ήθελε που προσωπικά πιστεύουμε ότι δεν το πήρε θα αρχίσουν να φυσούν πολλά γεωπολιτικά μποφόρ στο Αιγαίο στο αμέσως προσεχές διάστημα. 

Ποιες βραχονησίδες, γκρίζες ζώνες , ΑΟΖ και άλλα, αυτά είναι παλαιομοδίτικα, απλώς ο σουλτάνος τα έχει μέσα στην φαρέτρα των εκβιασμών του για μετά….

Τώρα το μεγάλο DEAL που έχει όλα τα λεφτά είναι το ενεργειακό. 

Εδώ και καιρό αναδεικνύουμε ότι ο κ. Ερντογάν ήρθε στην χώρα μας ως ενεργειακός dealer του Turkish Stream( ρωσο- τουρκικών συμφερόντων)  

Για τον λόγο αυτό στην εδώ επίσκεψη του δεν ξεκολλούσε από το τηλέφωνο με τον Πούτιν. 

Οι δυο ηγέτες συζητούσαν για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή μετά την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ,  αλλά πιθανώς και το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους να γινόταν πάνω στο ακανθώδες θέμα της διέλευσης του Turkish Stream   από Δυτ. Θράκη  και Αν. Μακεδονία. 

Και τσούπ ο σουλτάνος την επόμενη μέρα στην Ελληνική Θράκη να ξεσηκώνει τους μειονοτικούς και να τους ονομάζει τούρκους μιας και θα ήθελε διακαώς ο Turkish Stream   να περάσει από αυτά τα μέρη. 

Τι γίνεται το επόμενο διάστημα; 

Ο Ερντογάν ενημερώνει τον Πούτιν για το άγνωστο παρασκήνιο των συζητήσεων εν Ελλάδι και σχετικά με τον αγωγό αυτό; 

«Εκτάκτως στην Τουρκία ο Πούτιν – Τι θα συζητήσουν – Και η Ελλάδα στο «μενού»;»


Και πραγματικά η Ελλάδα βρέθηκε στο μενού στις11 Δεκεμβρίου όταν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ συνάντησε τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ανάκτορο του τελευταίου στην Άγκυρα.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;

Το διαβάζουμε σήμερα:

«Πλήρη ρήξη με Ελλάδα – Η Ρωσία άλλαξε την διαδρομή του αγωγού «Turk Stream» θα κατευθυνθεί πλέον στην Βουλγαρία»

« Ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα των τελευταίων ετών είναι ο πολυδιαφημιζόμενος αγωγός «Turk Stream» με καθορισμένη την «αποβίβαση του» στο ελληνικό έδαφος στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης .

Σήμερα ο τουρκικός τύπος με πηγές στην τουρκική διπλωματία αναφέρει ότι ο αγωγός θα «κατευθυνθεί» πλέον μέσω Τουρκίας στην Βουλγαρία αντί της Ελλάδας.

Ο αγωγός θα εισέλθει στη Βουλγαρία αντί της Ελλάδας σύμφωνα με την εφημερίδα Habertürk, και από την Βουλγαρία θα φτάσει στην Ευρώπη, την καρδιά της Ευρώπης μέσω της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας»https://www.pentapostagma.gr/14 Δεκεμβρίου 2017, 11:30 μμ

Τώρα το ζόρι του  Turk stream το έχουν οι Βούλγαροι, ενώ είναι ακόμη νωπή η περιπέτεια της αποτυχίας του South Stream , την στιγμή που οι ΗΠΑ διαμηνύουν κυρώσεις σε όλες τις χώρες που θα διευκολύνουν τον  Turk stream.

« μακριά από τον Turk stream θα υποστείτε κυρώσεις»   

« ότι νέο ενεργειακό project έρχεται πέραν του Turk stream  από την Ρωσία θα υφίσταται κυρώσεις»    

Αμερικανός Αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ είναι εναντίον του ‘Turkstream’  

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ. »  Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com)  

Μπορεί οι Βούλγαροι να έχουν δυσκολίες αλλά τα μεγαλύτερα ζόρια θα τα έχουμε εμείς με τον σουλτάνο διότι θα δείξει το επόμενο χρονικό διάστημα την αγριότητα των ανόμων διεκδικήσεων του.

Τα χέρια του πλέον λύθηκαν καθότι δεν θα του είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΣ διαμετακομιστικός ενεργειακός κόμβος.

Ο Ερντογάν δεν πήρε τίποτε από την Ελληνική πλευρά γι αυτό έφυγε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ , σαν σίφουνας.

Για αυτό και γράψαμε

« Τρέχοντας έφυγε  ο σουλτάνος από την ΘΡΑΚΗ γιατί ετοιμάζεται να κουνήσει τις βάρκες στο ΑΙΓΑΙΟ;»

Όταν στο Αιγαίο και μετά την επίσκεψη Ερντογάν δεν έχουμε εμπλοκές πολεμικών μαχητικών αλλά παρέλαση κατασκοπευτικών …

 « Συνεχίζουν να σκανάρουν το Αιγαίο τα τουρκικά κατασκοπευτικά CN – 235 τα οποία προέβησαν σήμερα σε 31 παραβιάσεις»

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας