16.12.17

Οι Βρετανοί ασφαλιστές προτείνουν: Αγοράστε μια dash cam και γλιτώστε χρήματα!


Μια dash cam ή αλλιώς κάμερα καταγραφής που τοποθετείται στο ταμπλό του αυτοκινήτου, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο Χριστουγεννιάτικο δώρο, σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών (ABI).
Όπως υποστηρίζει η Ένωση, μια καλής ποιότητας dash cam μπορεί να κοστίσει μόλις £ 50 και μπορεί να προσφέρει λεπτομερή φωτογραφικά στοιχεία σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος απαλλάσσοντας τον οδηγό από επιπλέον έξοδα και από την ταλαιπωρία.

Στη Βρετανία, την προηγούμενη χρονιά, οι ασφαλιστικές διαχειρίστηκαν 833.000 αξιώσεις για ατυχήματα που αφορούσαν περισσότερους από έναν οδηγούς - δηλαδή πάνω από 2.000 αξιώσεις κάθε μέρα. Σε μερικά περιστατικά όπου υπάρχει αμφιβολία για την ανάθεση ευθύνης, οι αποδείξεις που προσφέρει μια dash cam μπορούν να επιβεβαιώσουν πού βρίσκεται το σφάλμα και έτσι να επιταχύνουν τη διεκπεραίωση μιας αξίωσης (δείτε εδώ video σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται οι dash cams).
Μια dash cam μπορεί επίσης, να προστατεύσει οδηγούς από το να γίνουν το θύμα επιτήδειων που στήνουν ατυχήματα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τους ανυποψίαστους οδηγούς, καθώς τα δεδομένα της μπορούν να αποδείξουν εάν μια συντριβή πραγματοποιήθηκε σκόπιμα.
Παράλληλα, η ABI αναφέρει ότι οι οδηγοί που διαθέτουν dash cam είναι πιθανό να αγοράσουν φθηνότερη ασφάλιση αυτοκινήτου, σε συνεννόηση πάντα με τον ασφαλιστή τους.
Ο Ben Howarth, σύμβουλος της ABI δήλωσε:
"Δεν υπάρχουν πολλές Χριστουγεννιάτικες αγορές που να μπορούν να ανταποδόσουν τόσο γρήγορα. Μια dash cam δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα, αλλά είναι ένας μάρτυρας για το αυτοκίνητό σας που παρέχει στοιχεία που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χιλιάδες λίρες κάθε φορά που βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι. Κάντε μια έρευνα αγοράς και διαβάστε σχόλια στο διαδίκτυο προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε ένα αξιόπιστο μοντέλο."
https://www.nextdeal.gr/