12.12.17

Νέο Μισθολόγιο: ΠΡΟΣΟΧΗ ο μισθός Ιανουαρίου ΔΕΝ έχει τις νέες κρατήσεις - ΕΓΓΡΑΦΟ


Δεν θα εφαρμοστεί πλήρως τελικά τον Ιανουάριο το νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το ΥΠΕΘΑ έχει ζητήσει με σχετικό του αίτημα προς το ΥΠΟΙΚ να μην εφαρμοστεί αναδρομικά από 1/1/2017 όπως αναφέρει ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή, και φαίνεται ότι γίνονται διαπραγματεύσεις.

Έτσι η μισθοδοσία του Ιανουαρίου δεν θα περιέχει τις κρατήσεις που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα το Armyvoice.






Στο θέμα είχε αναφερθεί εκτενώς ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Οικονομολόγος και σύμβουλος των Ενώσεων Αποστράτων.


Μιλώντας σε εκδήλωση στο 251 ΓΝΑ, ο κ. Αντωνιάδης είχε υποστηρίξει ότι είναι πιθανό το επόμενο διάστημα, να δοθούν τα αναδρομικά του ΣτΕ, το υπόλοιπο 50% κι έτσι να υπάρξει συμψηφισμός ώστε να μην φανούν οι μειώσεις.

Δείτε τι είπε ο κ. Αντωνιάδης:


Υπάρχουν εκκρεμότητες από τη Δημόσια Διοίκηση όσον αφορά τις αποκαταστάσεις, βάσει του νόμου 4093/12.

Έχουμε δικαιωθεί ήδη δυο φορές στο συμβούλιο της Επικρατείας, αναμένουμε και μια τρίτη δικαίωση ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4387/2016. Αυτός ο νόμος έφερε την οριστική ρήξη και δεν υπάρχει πλέον καμία συνάφεια μεταξύ των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών και των εν αποστρατεία.

Θα πρέπει το 2018 η Δημόσια Διοίκηση να σκεφτεί σοβαρά να μπει στη διαδικασία των συμψηφισμών.


Όπως γνωρίζετε έχει ψηφιστεί και μάλιστα με αναδρομικότητα από 1/1/2017 το νέο μισθολόγιο των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς όμως να έχει ακόμα εφαρμοστεί.

Από τον Ιανουάριο του 2018 οι αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών θα μπουν κανονικά. χωρίς να υπάρχει η αναδρομικότητα των εισφορών και των κρατήσεων.

Το νέο μισθολόγιο θα έχει αυξημένες εισφορές και κρατήσεις, αφού όλα τα επιδόματα ενσωματώνονται στον βασικό μισθό και όλες οι εισφορές και κρατήσεις υπολογίζονται πάνω στον βασικό μισθό.

Η Δημόσια Διοίκηση προκειμένου να αποφύγει να βάλει τα στελέχη στο άγχος και τη στενοχώρια να δουν μειωμένες αποδοχές, ίσως καταλήξουν στην απόφαση να κάνουν συμψηφισμό.

Δηλαδή να δώσει το υπόλοιπο 50% από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και μέσω αυτών να μην φανούν οι μειώσεις των αναδρομικών από το νέο μισθολόγιο.

armyvoice.gr