4.12.17

Τουρκική απόβαση στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Ρ.Τ. Ερντογάν - Ήρθε μεγάλη δύναμη Τούρκων πρακτόρων

Για πρώτη φορά μεγάλη τουρκική δύναμη έρχεται στην Αθήνα για να προετοιμάσει τα μέτρα ασφαλείας για την έλευση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου
Ένας μικρός στρατός έχει τεθεί σε επιφυλακή ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ σήμερα έφτασαν Τούρκοι κομάντος στην Αθήνα, ενώ μία δεύτερη ομάδα αναμένεται να έρθει αύριο, Τρίτη. 

Σημειώνεται ότι είθισται ένας ξένος ηγέτης να έχει την προσωπική του φρουρά αλλά όχι να αποστέλλει δυνάμεις να προετοιμάζουν τα σχέδια ασφαλείας τα οποία είναι ευθύνη της χώρας υποδοχής.
Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία οι οποίες αναλαμβάνουν κυριολεκτικά μόνες τους την προστασία των ηγετών τους σε συνεργασία με τις εγχώριες αρχές
Οι τουρκικές ομάδες ασφαλείας θα συμμετάσχουν σε συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.
Όπως είναι αναμενόμενο, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο. Οι Τούρκοι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Αθήνα θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας αυτοψία στις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν, ενώ θα «τσεκάρουν» και την περιοχή στην οποία θα διαμείνει.
Μαζί με τους Τούρκους κομάντος στην Ελλάδα θα φτάσουν και 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν.
Την ίδια ώρα, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική θα βρίσκονται στις επάλξεις. Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ταράτσες «χτενίζοντας» τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος.
Έτσι, για άλλη μία φορά το κέντρο της πόλης θα είναι σχεδόν απροσπέλαστο για τους πολίτες εκείνες τις ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.
pronews