26.12.17

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, έδωσε την αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα έδωσε την αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της ΑλβανίαςΑναστάσιο .
    Το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο απέκτησε άμεση ισχύ, φέρει ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2017 και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονές Χριστουγέννων.
  
  Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιλίρ Μέτα γράφει μεταξύ άλλων:

    «Αγαπητοί φίλοι, παραμονές Χριστουγέννων, έχω την χαρά να κάνω δημοσίως γνωστή την απόφασή μου να χορηγήσω αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, στον Μακαριότατο Αναστάσιο

    O Μέτα αναφέρεται στην 25η προσφορά του Αρχιεπισκόπου για την ανόρθωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, την προσφορά του για την θρησκευτική συνύπαρξη στη χώρα κ.ά.

Το Προεδρικό Διάταγμα έχει ως εξής :

Δ Ι Α Τ Α Γ Μ Α
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
Βάσει του άρθρου 92, σημείο "γ", και του άρθρου 93 του Συντάγματος, καθώς και του άρθρου 9, σημείου 7, και του άρθρου 20 του υπ αρ. 8389, της 05-08-1998 Νόμου «Περί αλβανικής ιθαγένειας», όπως τροποποιήθηκε,
Θ Ε Σ Π Ι Ζ Ω
Άρθρο 1
Χορηγείται η αλβανική ιθαγένεια, κατόπιν αιτήσεώς του, στον :
Αναστάσιο Γεράσιμο Γιαννουλάτο
Άρθρο 2
Το Διάταγμα αυτό τίθεται αμέσως σε ισχύ.
Τίρανα, 22.12.2017
Αρ. Διατάγματος: 10700
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ


Κοτζιάς: Μέτρο ενίσχυσης εμπιστοσύνης, η αλβανική υπηκοότητα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο


    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζει την απόδοση της αλβανικής υπηκοότητας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.
    Ως μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου αλλά και ως μέτρο ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς χαρακτηρίζει με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την απόδοση σήμερα της αλβανικής υπηκοότητας από τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα στον ελληνορθόδοξο ιερωμένο.
    «Χαιρετίζω» γράφει ο Ν. Κοτζιάς «την απόδοση σήμερα της αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έναν σοφό άνθρωπο, από τον Πρόεδρο της χώρας κύριο Μέτα. Ένα μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας».


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
http://www.iefimerida.gr