4.12.17

Αναβρασμός στην Θράκη για τον Ερντογάν! «Ανεπιθύμητος ο ισλαμοφασίστας – απολογητής μαζικών εγκλημάτων»

«Δρακόντεια» είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας. Την ίδια στιγμή είναι πολλές οι αντιδράσεις στην Θράκη από φορείς της περιοχής, που τον χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητο». Και όχι μόνο αυτό, αφού οι «βαριές» κουβέντες από την μακροσκελή ανακοίνωση… δίνουν το στίγμα.


 Το τέμενος που θα επισκεφθεί στην Θράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες που με μετέδωσε ο ANT1, ο Τούρκος πρόεδρος που θα επισκεφθεί και την Θράκη, δεν θα μεταβεί στα δύο γνωστά και μεγάλα τζαμιά της Κομοτηνής.
Αντ’ αυτού θα επισκεφθεί το τέμενος Μάστανλη που βρίσκεται σε μια συνοικία με έντονο στοιχείο. Αυτό από κάποιους προσμετράται ως ένδειξη «καλής θέλησης». Κι αυτό γιατί το ένα μεγάλο τζαμί της Κομοτηνής ανήκει στον μουφτή που έχει ορίσει το Ελληνικό κράτος και το άλλο στον ψευδομουφτή.
Με την επιλογή να μην πάει σε κανένα από τα δύο, επιλέγει μια… ουδέτερη στάση. Στην συνέχεια ή θα μεταβεί στο ξενοδοχείο ή στο προξενείο όπου θα δεχθεί εκπροσώπους της μειονότητας. Ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί καθώς δεν έχει γίνει γνωστό το πρόγραμμά του εκεί.
Ένα από τα θέματα που ενδεχομένως να «πιάσει» είναι το να ανοίξει δεύτερο μειονοτικό σχολείο στην περιοχή.

«Ο Ερντογάν είναι ανεπιθύμητος στην Θράκη»

Φαίνεται ωστόσο ότι από την επίσκεψη αυτή έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις στη Θράκη.
Συγκεκριμένα 22 σύλλογοι της Θράκης τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο. Με ψήφισμά τους«ανεπιθύμητο» ότι ο στόχος του Τούρκου Προέδρου είναι να «γκριζάρει την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή».
Μάλιστα κάνουν λόγο για «ισλαμοφασίζοντες» ηγέτες απολογητές μαζικών εγκλημάτων, που τα συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη!
Τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του.
Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.
Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία – επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
«Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης
Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής
Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης
Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής
Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής
Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης
Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου
Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου
B’ ΕΛΜΕ Έβρου
Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων
«Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης
Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης
Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης
Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης
Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης
Σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης».

Το πρόγραμμα του Ερντογάν στην Αθήνα

Με την άφιξη του στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Εκεί θα γίνει η επίσημη υποδοχή του από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο. Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.
Στη μία το μεσημέρι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες.
Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.
Το απόγευμα στις 19.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.
newsit.gr