3.12.17

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για παράνομη διακίνηση αλλοδαπώνΓια την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο  «εγκέφαλος» αυτής

Μετέφεραν με VAN συνολικά (27) αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα

Οι στοχευμένοι έλεγχοι αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, οδήγησαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διακινούσαν παράνομα μετανάστες.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 49 και 22 ετών και δύο αλλοδαποί 28 και 48 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για εγκληματική οργάνωση, παράνομη μεταφορά-προώθηση  μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (02-11-2017) εντόπισαν στην περιοχή της Κομοτηνής Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος αλλοδαπός και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 49χρονο και συνεπιβάτιδα την 22χρονη.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του VAN βρέθηκαν 27 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων ένας ανήλικος, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, το έτερο αυτοκίνητο λειτουργούσε ως προπομπός.
Παράλληλα σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κορδελιού, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 48χρονος αλλοδαπός, «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) πλαστή ταυτότητα, ένα πιστόλι κρότου-αερίου και είκοσι (20) φυσίγγια αερίου.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι διακινούμενοι εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από την ελληνοτουρκική μεθόριο πριν από (5) ημέρες, ενώ για την μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.