6.12.17

Ο Ερντογάν συγκαλεί την Ισλαμική Διάσκεψη στην Πόλη για να...κηρύξει τζιχάντ στο Ισραήλ!


Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης θα συνεδριάσει στις 13 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη   για να συντονίσει την απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμπραήμ Καλίν έκανε τη σχετική δήλωση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.
Σχεδόν το σύνολο των μουσουλμανικών χωρών θεωρεί «casus belli» την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, καθώς το ανατολικό τμήμα της πόλης το διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι για πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.
Η Ιερουσαλήμ αποτελεί ιερή πόλη για εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επίσης προαναγγείλει ότι θα διακόψει εκ νέου τις διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, οι οποίες ομαλοποιήθηκαν μόλις το 2016.
Είναι εμφανές ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοδοξεί να τεθεί μπροστάρης σε ενός είδους «τζιχάντ» για την «απελευθέρωση» των Ιεροσολύμων.
Πέρα όμως από τους λαϊκισμούς των μουσουλμάνων τυράννων της περιοχής, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το Ισραήλ έχει ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του από το 1949 και από το 1967, δηλαδή τα τελευταία 50 χρόνια, ολόκληρη η πόλη της Ιερουσαλήμ είναι ισραηλινή.
Τώρα, μετά από 50 χρόνια, θυμήθηκαν οι Τούρκοι να απελευθερώσουν την Ιερουσαλήμ και συναγωνίζονται σε «παλικαριές» του σιιτικό Ιράν, που επίσης διεκδικεί την ηγεσία του «αγώνα» για «απελευθέρωση» των Ιεροσολύμων.
tribune

_____________

Αν ο Ερντογάν αποφασίσει να τα βάλει με το Ισραήλ, καλύτερα  να προμηθευτεί προηγουμένως ...τσαντήρια για να στεγάσει το λαό του και να στεγασθεί και ο ίδιος.
Juan