27.12.17

Τουρκικά ΜΜΕ: Ένταση στα Ίμια - Τουρκική ακταιωρός έδιωξε Έλληνες ψαράδες

Σύμφωνα με όσα περιγράφει η Milliyet, η ένταση διήρκεσε περίπου περίπου έξι ώρες - Αναφέρει ότι τουρκική ακταιωρός που περιπολούσε στην περιοχή εμπόδισε έξι ελληνικά καΐκια να προσεγγίσουν την περιοχή

Ενταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στα Ιμια, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Συγκεκριμένα. η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της ότι ένα σκάφος του ελληνικού Λιμενικού από την Κάλυμνο και 6 ελληνικά ψαροκάικα, πλησίασαν στα Ιμια και «θέλησαν να μπουν σε τουρκιά ύδατα» όπως αναφέρει. Υποστηρίζει μάλιστα το δημοσίευμα ότι Τουρκική ακταιωρός που περιπολούσε στην περιοχή, μπλόκαρε τα ελληνικά σκάφη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα, το σκάφος του Λιμενικού και τα ψαροκάικα, μετέβησαν σε περιοχή όπου ψάρευαν 8 τουρκικά σκάφη σε «διεθνή ύδατα». Κατά την Milliyet τα ελληνικά σκάφη πλησίασαν τα τουρκικά σε απόσταση 100 μέτρων και εκδιώχθηκαν και πάλι. Σύμφωνα με όσα περιγράφει η Milliyet  στο δημοσίευμα της η ένταση διήρκεσε περίπου 6 ώρες.
Η τουρκική εφημερίδα ανάρτησε μάλιστα και σχετικό βίντεο από την περιοχή των Ιμίων που φαίνεται ξεκάθαρα η «περιπολία» της τουρκικής ακταιωρού, η παρουσία των ψαροκάικων αλλά και ενός σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος που κινείται κινείται παράλληλα με την τουρκική ακταιωρό.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η τουρκική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση:protothema