14.12.17

Ποντίων «ξεσηκωμός» για τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, που αμφισβητεί τη Γενοκτονία


Την έντονη αντίδραση των Ποντίων προκαλούν οι απόψεις του νέου Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας,
 ιστορικού (!) Λάμπρου Μπαλτσιώτη*, που αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων και εξισώνει τις σφαγές στον Πόντο και τη Μικρά Ασία από τους Τούρκους με «τις ...σφαγές της μειονότητας» στην Τσαμουριά.



«Πιθανόν ο κ. Μπαλτσιώτης δεν έχει υποστεί κάτι στην οικογένειά του και το καταλαβαίνω να μην δίνει βάση,  να έχουν έναν τρόπο, έτσι, αριστερίστικο και να θεωρούνται ότι είναι διεθνιστές. Εμείς μπορούμε να τους πούμε τι σημαίνει ο όρος γενοκτονία. Υπάρχουν πράγματα που υπέστησαν οι Πόντιοι, οι πρόγονοί μας, όπως τον αναγκαστικό εκτοπισμό, τις κακουχίες, τα βασανιστήρια, την πείνα, τη δίψα, τις λευκές πορείες θανάτου» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος», με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης κάλεσε από την κυβέρνηση να πάρει θέση και, αν η άποψή της είναι διαφορετική από αυτήν που εκφέρει ο κ. Μπαλτσιώτης ή κάποιοι υπουργοί, τότε να τους απομακρύνει.

«Αν ο κ.Τσίπρας μιλάει για γενοκτονία, γίνονται μέσα στη Βουλή εκδηλώσεις για τη γενοκτονία και από την άλλη βγαίνουν εκπρόσωποί τους και λένε άλλα, άρα διαφωνούν, τότε δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτές τις θέσεις. Το πρόβλημά μας δεν ήταν ο κ. Φίλης. Και ο σημερινός υπουργός (Γαβρόγλου) την ίδια τακτική ακολουθεί. Και ο πρώην, ο κ. Μπαλτάς, ήταν αυτός που αφαίρεσε την εξεταστέα ύλη από τα βιβλία της Γ' Λυκείου. Το πρόβλημά μας δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. 

Αν ο κ. Μπαλτσιώτης ή οι υπουργοί διαφωνούν με αυτό, δεν έχουν λόγο να έχουν αυτές τις θέσεις. Αλλά θα πρέπει να πάρει θέση η ίδια η κυβέρνηση που τους τοποθετεί» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ποντίων.

protothema.gr,    ,http://www.bloko.gr/2017/12/blog-post_617.html
*Δικαίωμά του είναι να αμφισβητεί και αυτή ταύτη την ύπαρξή του, αλλά αυτά να τα λέει στο σπίτι του και όχι δημοσίως.
Ήδη θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον αποπεμφθεί.
Efenpress