9.12.17

“Αχαρακτήριστε Ερντογάν δεν αφήσατε στην Τουρκία ψυχή ελληνική ζώσα”!


Ένας ιατρός απαντά μ΄ ένα κείμενο στον Ταγίπ Ερντογάν για όσα τόλμησε να πει στην Κομοτηνή παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζει “τίποτα για το έγκλημα”. Για την ακρίβεια για τα εγκλήματα κατά Ελλήνων που οι Τούρκοι έχουν διαπράξει. Στην Σμύρνη,στην Ίμβρο,στην Τένεδο και στην Πόλη! Του τα θυμίζει ένα,ένα:

“Είπε σήμερα στην Κομοτηνή:
 ‘ÜLKEMDEKİ RUM VATANDAŞLARLA BİR SORUN YOK’
δηλαδή
“Με τους Έλληνες που ζουν στη χώρα μου δεν έχουμε κανένα πρόβλημα”!
 
 Τι πρόβλημα να έχεις βρε αχαρακτήριστε που δεν αφήσατε στην Τουρκία ψυχή ελληνική ζώσα, παρά μόνο δύο χιλιάδες ψυχές, ηλικιωμένοι οι πλείστοι, εν είδει μουσειακού είδους;
 
Το αντίβαρο της Μουσουλμανικής Μειόνοτητας στη Θράκη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης ήταν οι 120.000 Έλληνες της Πόλης και οι 6.000 Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου. Σήμερα είναι με το ζόρι 1.800-2.000 άτομα, όταν οι δικοί σου- που δεν είναι όλοι δικοί σου- αριθμούν τους 150.000!
 
Τώρα βέβαια που πετύχατε να μας διώξετε, δεν έχετε πρόβλημα με τους λιγοστούς που απέμειναν, διότι τους χρησιμοποιείτε για την έξωθεν καλή μαρτυρία της πολυπολιτισμικότητας και της δήθεν ανεκτικότητας σας.
 
Ας όψονται οι δειλές ελληνικές κυβερνήσεις της εποχής που δεν εφάρμοσαν τον κανόνα της αμοιβαιότητας, έτσι ώστε σήμερα εσύ μπορείς και βρίσκεις πλούσιο ανθελληνικό ακροατήριο στη Θράκη που σε επευφημεί. Αλίμονο αν ποτέ είχαμε τολμήσει εμείς να επευφημήσουμε Έλληνα ηγέτη που επισκεπτόταν την Πόλη, θα μας είχαν επιφυλάξει αντίποινα άνευ προηγουμένου. Εδώ μας έδιωξαν στα καλά καθούμενα, φαντάσου και να είχαμε χειροκροτήσει ηγέτη της Ελλάδας!
 
Αλλά, βρε γαμώ το, δεν βρέθηκε ένας, ναι ένας,να του πει δημόσια χθες για μας τους Κωνσταντινουπολίτες, τους Ίμβριους και τους Τενέδιους. Τι έχουμε γίνει δηλαδή όλοι εμείς οι δεκάδες χιλιάδες που αφήσαμε τον τόπο μας και ζούμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή αλλού; Περασμένα, ξεχασμένα, ε; Δεν υπήρξαμε ποτέ, ε: ΝΤΡΟΠΗ!
 
ΝΤΡΟΠΗ όχι τόσο στον Τούρκο Πρόεδρο, αυτός ανθέλληνας είναι, τη δουλειά του κάνει. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ που δεν είπαν κουβέντα. Χθες τους απέδωσα τα εύσημα για τα σωστά που είπαν για την Κύπρο, για την Αγία Σοφία κ.λπ., σήμερα όμως τους κατηγορώ- το είχα θίξει και χθες- και κατηγορώ με δριμύτητα τόσο αυτούς όσο και ΟΛΕΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ, δεξιές,κεντρώες, αριστερές,δημοκρατικές και δικτατορικές,ΟΛΕΣ, διότι ποτέ δεν μας θυμήθηκαν, ποτέ δεν μας θυμούνται εμάς τους Κωνσταντινουπολίτες, τους Ιμβρίους και τους Τενεδίους.
 
Δεν είμαστε κύριοι, μόνο Πολίτικη κουζίνα. Είμαστε ο χαμένος πλούτος της Ρωμιοσύνης στην αγιοτέρα των πόλεων, στην πραγματική Πρωτεύουσα του Γένους και της Πίστεώς μας, στην Πόλη της Μεγάλης Του Χριστού Εκκλησίας, του Ναού της Του Θεού Σοφίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Πόλη των θρύλων και των αγίων, αλλά…,αλλά πού να καταλάβετε εσείς; Αν είχατε ποτέ καταλάβει, δεν θα είχατε καταντήσει στα σημερινά της χάλια την Ελλάδα μας…¨

                                                                   Γιώργος Τσόλας
                                                                        Ιατρός
militaire