8.12.17

Αφαίρεσαν το μικρόφωνο από τον Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτός «ξελαρυγγιάστηκε» αποκαλώντας τα παιδιά «Τούρκους»

Δεν φταίει ο Ερντογάν, αυτός τη δουλειά του κάνει.Αυτοί που τον κάλεσαν φταίνε.Juan
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιχείρησε να σπάσει την συμφωνία που είχε κάνει με την κυβέρνηση και προσπάθησε να προχωρήσει σε ομιλία στο μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» κάτι που τελικά το πέτυχε και αποκάλεσε τα παιδιά «ομοεθνείς», δηλαδή Τουρκόπουλα και όχι Ελληνόπουλα.

Αυτό είναι πολύ χειρότερο από το να αποκαλεί ενήλικες έτσι, καθώς τα παιδιά σε αυτή την ηλικία σχηματίζουν την εθνική τους αυτογνωσία και τον εθνικό τους αυτοπροσδιορισμό.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει το οποίο εν αρχή δεν του δόθηκε και τότε ο υφυπουργός εξωτερικών Γ. Αμανατίδης του είπε:
«Αλλα έχουμε συμφωνήσει κ . Πρόεδρε»
Φυσικά ο Ερντογάν το έπαιξε «θιγμένος» και κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου όπου άρχισε να λέει φωνάζοντας σε μια μαθήτρια (προφανώς μουσουλμάνα) ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα να βάλει τα κλάματα.
Προφανώς όλο αυτό ήταν μια στημένη θεατρική παράσταση.
Ο Τούρκος Πρόεδρος μετά από διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Αμανατίδη, κατάφερε τελικά να εκφωνήσει ομιλία στο προαύλιο του μειονοτικού σχολείου Τζελαλ Μπαγιάρ δίνοντας έτσι την εικόνα του «πατερούλη» της μειονότητας κυριολεκτικά αλλάζοντας χρώμα από το «ξελαρύγγιασμα» όπου αποκαλούσε το πολυπληθές κοινό στο μειονοτικό σχολείο «ομοεθνείς» του.
«Δίνετε αγώνα επιβίωσης και σας συγχαίρω για αυτό», είπε μεταξύ άλλων ενώ μίλησε για γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χωρών αφού βέβαια τους βάφτισε Τούρκους
«Η δυτική Θράκη είναι μια γέφυρα μεταξύ δύο γειτόνων, της Τουρκίας και της Ελλάδας», είπε και προσέθεσε: «Θα προσπαθήσουμε περισσότερο τη συνεργασία με την Ελλάδα».
Ακόμη αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η μειονότητα στο παρελθόν, αλλά και στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «Η Ελλάδα στηρίζει την Τουρκία στην ΕΕ». 
pronews