12.12.17

Έκρηξη σε βενζινάδικο στην Ανάβυσσο: «Είναι ξεκάθαρα βόμβα» λέει ο πρατηριούχος στο ΘΕΜΑ 104,6

«Επί προσωπικού διαφορές δεν έχω. Αυτά τα λαμόγια οι λαθρέμποροι δεν ξέρω...» η εκτίμηση του ιδιοκτήτη που είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος

Έκρηξη σε βενζινάδικο στη λεωφόρο Καραμανλή 100 στην Ανάβυσσο που ανήκει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλη Κιούση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης.


«Στις 5:20 ακούσαμε έναν τρομερό θόρυβο. Κατεβήκαμε κάτω, είχε πάρει λίγο φωτιά και αφού την έσβησε η πυροσβεστική είδαμε έναν τεράστιο κρατήρα στην είσοδο του μαγαζιού» περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 τις σκηνές που έζησε ο κ. Κιούσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι ξεκάθαρα βόμβα. Τοποθετήθηκε στην είσοδο του μαγαζιού. Το σκαλοπάτι του πλέον δεν υπάρχει».

Όπως είπε, μάλιστα, από τύχη δεν υπήρξαν θύματα καθώς «στις 5:50 ανοίγω εγώ και στις 6:50 έρχεται ο πρώτος υπάλληλος».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να εκτιμήσει ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση ο κ. Κιούσης είπε ότι «επί προσωπικού διαφορές δεν έχω. Αυτά τα λαμόγια οι λαθρέμποροι δεν ξέρω...».
«Στις κάμερες ασφάλειας είδαμε δύο άτομα με μηχανάκι να αφήνουν ένα δέμα λίγο πριν τη στιγμή της έκρηξης και μετά είδαμε τον καπνό» δήλωσε αργότερα  ο κ. Κιούσης.

Τεράστιες οι καταστροφές στο βενζινάδικο
«Στο σπίτι μου έσπασαν τζάμια από το ωστικό κύμα και τα θραύσματα. Ήταν τόσο ισχυρή η έκρηξη που μετακινήθηκε η κάσα της πόρτας. Ήμουν σίγουρη ότι δεχθήκαμε κεραυνό» δήλωσε η ένοικος του σπιτιού που βρίσκεται απέναντι από το βενζινάδικο και υπέστη ζημιές από την έκρηξη.Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη μικρής έκτασης πυρκαγιά που ακολούθησε. 

«Ήταν καθοριστικό ότι με τα πρόχειρα μέσα οι ιδιοκτήτες περιόρισαν τη φωτιά» εξήγησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής Κωνσταντίνος Γιόβας.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και του Τμήματος Εκβιαστών.


protothema