26.11.17

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΑΙΓΑΙΟ. (UPD)

Toυς γάζωσαν! 
Τα Βατράχια της ΜΥΑ/ΛΣ 
άνοιξαν πυρ εναντίον Αλβανών
 –
 Άγρια καταδίωξη 
από την Κέρκυρα έως την Τζιά
Μάχη μεταξύ του ελληνικού λιμενικού  με αδίστακτους Αλβανούς λαθρεμπόρους στο Ιόνιο , έχοντας  έγκυρες πληροφορίες, κατέληξε σε κυνηγητό μέχρι το Αιγαίο.


 
Σκάφη και ελικόπτερα  του Λιμενικού ξεκίνησαν να καταδιώκουν ένα ταχύπλοο με τρεις μηχανές 350 ίππων η καθεμία γεμάτο με ποσότητα  2 τόνων χασίς βόρεια της Κέρκυρας.
Η καταδίωξη υλοποιήθηκε την Παρασκευή, ενώ  συμμετείχαν και οι κομάντος της δύναμης ΜΥΑ/ΛΣ , από ελικόπτερο που πετούσε  στην  Τζια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την  σύλληψη των τριών Αλβανών κακοποιών .
Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν όλες οι επιχειρησιακές δυνάμεις του Λιμενικού, με το μεγαλύτερο σκάφος του, το ΠΑΘ 090 να έχει τον συντονισμό. Συμετείχαν αεροσκάφη , ελικόπτερα, βατραχάνθρωποι  και στελέχη της δίωξης ναρκωτικών .
Το θρίλερ όμως που εκτυλίχτηκε στο Ιόνιο με την αποτελεσματική πραγματικά  δράση της ελληνικής ακτοφυλακής , η οποία καιροφυλακτεί να διακόψει την διακίνηση  παράνομων φορτίων ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα αποκάλυψε και ένα τεράστιο «βρώμικο » σχέδιο των Τούρκων κατά της χώρας μας, μετά την αποστολή μεταναστών στα νησιά. 
Τούρκοι μεγάλοι λαθρέμποροι έχουν αναλάβει τα ηνία της εμπορίας ναρκωτικών στην γειτονική χώρα , και τώρα το διοχετεύουν τόσο στην Ελλάδα «πνίγοντας» της χώρα μας στα ναρκωτικά όσο και  στην ΕΕ.

 
Πρόκειται για αδίστακτα κυκλώματα μεγαλεμπόρων , τα οποία ακολουθούνται άπω ολόκληρους ιδιωτικούς στρατούς πάνοπλων ανδρών , άρτια εκπαιδευμένων, οι οποίοι διαθέτουν συστήματα τελευταίας τεχνολογίας  όπως το τρομερό ταχύπλοο που κυνηγούσαν οι ελληνικές και το οποίο κινούνταν με απίστευτη ταχύτητα.
Το συμπέρασμα των ελληνικών λιμενικών αρχών από το περιστατικό προχθές ήταν ότι το τουρκό-αλβανικό κύκλωμα έχει εφοδιαστεί με ότι καλύτερο κυκλοφορεί από άποψης ταχύπλοων σκαφών, ασυρμάτων , ακόμη και  ραντάρ επιφανείας μαζί με φορητά όπλα μεγάλης ισχύος για να διεξάγουν τις «επιχειρήσεις» του.
Αυτό που είναι πασιφανές είναι  ότι οι ελληνικές αρχές έρχονται αντιμέτωπες επαγγελματίες διακινητές , χωρίς να διαθέτουν κάποιες φορές,   λόγω οικονομικής κρίσης , τα κατάλληλα συστήματα.
Οι Τούρκοι πρωτίστως  θέλουν να «πνίξουν» την χώρα μας στα ναρκωτικά βάσει οργανωμένου σχεδίου μαζί με την αποστολή μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου,  τους οποίους τελευταία αποστέλλουν σε στοχευμένα νησιά για να προκαλέσουν «προβλήματα» στην χώρα μας από την συγκέντρωση πολλών χιλιάδων από αυτούς   . 

 
Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν ότι τα μέλη διεθνούς κυκλώματος που μετέφερε  ναρκωτικά από την  Παρασκευή, με γιγαντιαίο ταχύπλοο με τρεις  μηχανές μεγάλης ιπποδύναμης, γεμάτο ναρκωτικά  από ακτή της Αλβανίας, με προορισμό προς την Ελλάδα , χωρίς το αλβανικό λιμενικό να πάρει «μυρουδιά» τίποτα ή τουλάχιστον αυτό αφήνουν να εννοηθεί.
Το σχέδιο όμως Αλβανών και Τούρκων όπως αποκαλύφθηκε ….δείχνει την μεταφορά ναρκωτικών στην χώρα μας τόσο από την θάλασσα  όσο και από την ξηρά.
Μόλις το  περασμένο Σάββατο στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, έξω από τις Πρέσπες, Έλληνες αστυνομικοί συνέλαβαν μουλάρια που μετάφεραν χασίς φορτωμένα τα οποία οδηγούσαν Αλβανοί από δύσβατα μονοπάτια.
Νωρίς το απόγευμα, συνοριοφύλακες από τα Τμήματα Κρυσταλλοπηγής και Πρεσπών εντόπισαν αυτό που αναζητούσαν έξω από το χωριό Ανταρτικό Φλώρινας, περίπου 15 χιλιόμετρα από την οριογραμμή.
Μέσα στο πυκνό δάσος και υπό βροχή, έπεσαν αρχικά πάνω σε τέσσερα μουλάρια που ήταν φορτωμένα με δεκάδες τσουβάλια γεμάτα χασίς. Κυνήγησαν και συνέλαβαν έναν 21χρονο Αλβανό, που είχε περάσει με τα ζωντανά στο ελληνικό έδαφος.
Άλλοι δύο άτομα που ήταν μαζί του χάθηκαν στην πυκνή βλάστηση και την καταχνιά. Τα συμπαθή τετράποδα μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και η καταμέτρηση έδειξε  312,6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους , το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις  για δύο λόγους, . πρώτον,   λόγω της φθηνής τιμής και δεύτερον  λόγω του τεράστιου  ποσοστού καλλιεργούμενων εκτάσεων κάνναβης στο αλβανικό έδαφος.
Οι ελληνικές αρχές διεξάγουν ένα τεράστιο «πόλεμο» με την  συνδρομή των αμερικανικών αρχών και  της Interpol, ενώ βιώνουν περικοπές και αντιμετωπίζουν  πολλά και διαφορετικά προβλήματα καθημερινά σε αυτόν τον ιδιότυπο «πόλεμο των ναρκωτικών» .

 
Τo αλβανικό κράτος μαφία με παραγωγή-ρεκόρ 20ετίας σε φυτείες ινδικής κάνναβης , «μεταφέρει »  τεράστιες ποσότητες χασίς και κάθε δυνατό τρόπο, από την ξηρά και τη θάλασσα, Ελλάδα και Ιταλία.
Mόνο στην Ηπειρο, μόλις σε ενάμιση μήνα από την αρχή του χρόνου, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει συνολικά πάνω από 1,5 τόνο χασίς, έναντι 3,7 τόνων όλο το 2016 και μόλις 400 κιλών το 2015.
Αλβανοί και οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία λόγω της κρίσης να προωθήσουν μέσω Ελλάδας την πραμάτεια τους στην Ευρώπη και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση για αυτό και απαιτείται η συνδρομή της ΕΕ, η οποία περί άλλων τυρβάζει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον έξι άτομα, αλβανικής και ιταλικής υπηκοότητας.

 
Επίσης Έλληνες  αστυνομικοί που έκαναν περιπολία το περασμένο Σάββατο στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, έξω από τις Πρέσπες, ήταν ενημερωμένοι για το ενδεχόμενο να πιάσουν το μεγάλο «λαβράκι».
Την ίδια στιγμή  πληροφορία που είχε φθάσει από την άλλη πλευρά των συνόρων χαρακτηρίστηκε έγκυρη. Νωρίς το απόγευμα, συνοριοφύλακες από τα Τμήματα Κρυσταλλοπηγής και Πρεσπών εντόπισαν αυτό που αναζητούσαν έξω από το χωριό Ανταρτικό Φλώρινας, περίπου 15 χιλιόμετρα από την οριογραμμή. Μέσα στο πυκνό δάσος και υπό βροχή, έπεσαν αρχικά πάνω σε
τέσσερα μουλάρια που ήταν φορτωμένα με δεκάδες τσουβάλια γεμάτα χασίς. Κυνήγησαν και συνέλαβαν έναν 21χρονο Αλβανό, που είχε περάσει με τα ζωντανά στο ελληνικό έδαφος.
Άλλοι δύο άτομα που ήταν μαζί του χάθηκαν στην πυκνή βλάστηση και την καταχνιά. Τα συμπαθή τετράποδα μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και η καταμέτρηση έδειξε καλό σκορ: 312,6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.Η Αλβανία ως γνωστόν ευρίσκεται υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα σε ένα τρομερό δημιουργικό κρεσέντο παραγωγής κάνναβης ( γνωστού ως χασίς), το οποίο κατακλύζει την χώρα μας μαζί με την τουρκική ηρωίνη,  με σκοπό τις ευρωπαϊκές αγορές.
Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους , το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις  για δύο λόγους,
α.  λόγω της φθηνής τιμής και
β. λόγω του τεράστιου  ποσοστού καλλιεργούμενων εκτάσεων κάνναβης στο αλβανικό έδαφος.
Οι ελληνικές αρχές διεξάγουν ένα τιτάνιο αγώνα έχοντας την συνδρομή των αμερικανικών αρχών πρωτίστως και στην συνέχεια της Interpol, αλλά με την οικονομική κρίση  να βασανίζει την χώρα για 7ο χρόνο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προβλήματα καθημερινά σε αυτόν τον ιδιότυπο «πόλεμο» .
Τo αλβανικό κράτος μαφία με παραγωγή-ρεκόρ 20ετίας σε φυτείες ινδικής κάνναβης , «μεταφέρει »  τεράστιες ποσότητες χασίς και κάθε δυνατό τρόπο, από την ξηρά και τη θάλασσα, Ελλάδα και Ιταλία.
Mόνο στην Ηπειρο, μόλις σε ενάμιση μήνα από την αρχή του χρόνου, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει συνολικά πάνω από 1,5 τόνο χασίς, έναντι 3,7 τόνων όλο το 2016 και μόλις 400 κιλών το 2015.
Αλβανοί και οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία λόγω της κρίσης να προωθήσουν μέσω Ελλάδας την πραμάτεια τους στην Ευρώπη και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση για αυτό και απαιτείται η συνδρομή της ΕΕ, η οποία περί άλλων τυρβάζει.

pentapostagma.gr,http://gvpoems.blogspot.gr