24.11.17

Τρόμος στην καρδιά του Λονδίνου -Εκκενώθηκε ο σταθμός του μετρό Oxford Circus [εικόνες & βίντεο]


Τρόμος επικράτησε στην καρδιά του Λονδίνου απόψε  το απόγευμα , μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στην Oxford Street και στον σταθμό του μετρό Oxford Circus.
Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση της περιοχής που ήταν γεμάτη κόσμο λόγω Black Friday. Σύμφωνα με την αστυνομία Μεταφορών της Βρετανίας, τραυματίστηκε μια γυναίκα λόγω πανικού κατά την έξοδό της από το μετρό.

Λίγο μετά τις 19:30 (ώρα Ελλάδος) η MET (Μητροπολιτική Αστυνομία Λονδίνου) ανέφερε ότι δεν υπάρχει ίχνος υπόπτου και απόδειξη πυροβολισμού, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες και καλεί τον κόσμο να μην αποφεύγει την περιοχή. Eπίσης ανακοινώθηκε ότι λίγο πριν τις 20:00 άνοιξαν οι σταθμοί Oxford Circus και Bond Street άνοιξαν ξανά και τα τρένα λειτουργούν εκ νέου κανονικά.
Οπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο μάρτυρα, ο σταθμός εκκενώθηκε και ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο. Η Daily Mail έκανε λόγο για πυροβολισμούς, ενώ σημειώνει πως τα καταστήματα τις περιοχές έκλεισαν και πελάτες που ψώνιζαν εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτά. .
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφεραν πως άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν πανικόβλητοι.
Σύμφωνα με την Scotland Yard η αστυνομία δέχθηκε αρκετές κλήσεις στις 16:38 (ώρα Λονδίνου) για να ανταποκριθεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Oxford Street και στον σταθμό του μετρό Oxford Circus.
«Η αστυνομία ανταποκρίθηκε σαν να επρόκειτο για τρομοκρατικό συμβάν. Ενοπλοι και άοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή μαζί με την Αστυνομία Μεταφορών της Βρετανίας.
«Αν βρίσκεστε στην Oxford Street πηγαίνετε σε κάποιο κτίριο και μείνετε μέσα, μέχρι να δοθούν περαιτέρω οδηγίες. Αποφύγετε να βρεθείτε στην περιοχή της Oxford Street» αναφέρουν οι οδηγίες της Scotland Yard η οποία σημειώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Στο Twitter η  British Transport Police σημείωσε: «Αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για περιστατικό στο μετρό  OxfordCircus και βρίσκονται στο σημείο». Στην περιοχή έχουν σπεύσει επίσης 3 πυροσβεστικά οχήματα και 15 πυροσβέστες.
Ενοπλος αστυνομικός μπαίνει στο σταθμό του μετρό Oxford Circus
Παγιδευμένοι στα μαγαζιά, μέχρι νεωτέρας
ΣΧΟΛΙΑ


Πηγή:  iefimerida.gr