15.11.17

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο στην Αθήνα – ( Και πότε δεν ήταν; Τα πρόσωπα μόνο άλλαξαν...-Juan)
    ΜΟΥΣΙ-ΑΛΕΡΤ

Αναζητείται η...Ηλένια!
Θα αφήσουν τον Κουφοντίνα να πάει να καταθέσει στεφάνι;
Juan
_______________________________
Yπό κατάληψη τελεί το Πολυτεχνείο από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν και μπήκε στους χώρους ομάδα αντιεξουσιαστών.
Μάλιστα, η ομάδα αντιεξουσιαστών θέλησε να δημοσιοποιήσει την είδηση μέσα από ανάρτηση της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σημειώνεται ότι η κατάληψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση της ομάδας αντιεξουσιαστών στόχος της είναι να «να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια».
Η κατάληψη γίνεται προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματά τους τα οποία αφορούν και σε μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.
Η κατάληψη έρχεται τη στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες αναρχικοί από την βορειοανατολική Ευρώπη έχουν έρθει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία της Παρασκευής για το Πολυτεχνείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ήδη σε συναγερμό καθώς την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις στου ΕΜΠ το φεστιβάλ «Εξέγερση» στο οποίο συμμετείχαν περίπου 100 αναρχικοί από τους οποίους οι μισοί ήταν αλλοδαποί. Ειδικότερα αναφέρει ότι επρόκειτο για 30 αναρχικούς από χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης και 15 Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα.
Το εν λόγω φεστιβάλ ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα και ακολούθησε η ανάρτηση για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομία έχει προχωρήσει τις τελευταίες μέρες σε συλλήψεις περίπου 6 αλλοδαπών.
Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που δίνει στην δημοσιότητα το iefimerida.gr μεταξύ ενός αντιεξουσιαστή, αλλά και του ύφος που επιδεικνύει, απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος πλησιάζει στην είσοδο κάνοντας τους παρατήρηση «γι΄αυτά που κάνουν», όπως τους λέει, συμπληρώνοντας ότι το 1973 εκείνος από την «ίδια πύλη» είχε εισέλθει στο Πολυτεχνείο. Ο καταληψίας όμως δεν... συγκινήθηκε. «Τώρα όμως έχουμε 2017, έχουν αλλάξει τα πράγματα...».


Πηγή: iefimerida.gr