20.11.17

Ο Ζάεφ εκμυστηρεύτηκε στον Μπορίσοφ ότι τα Σκόπια θα αλλάξουν όνομα

(Ψιθυρίζεται ότι θα ονομασθεί ...Μπουταρία!)
Juan
___________
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, εκμυστηρεύτηκε στον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, ότι θα αλλάξει το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα infoplus.mk και το Βαλκανικό Περισκόπιο που αναμεταδίδει την είδηση.

Ο Ζάεφ το είπε στον Βούλγαρο ομόλογό του κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τη συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία.
Πηγές κοντά στη βουλγαρική κυβέρνηση λένε ότι οι η αλλαγή του ονόματος ήταν μία προϋπόθεση για την υπογραφή της συμφωνίας Σχέσεων Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα, ο Μπορίσοφ επέμεινε ότι η πΓΔΜ πρέπει να αλλάξει το όνομα της, επειδή έκρινε ότι είναι ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, το επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ηλεκτρονική πύλη mkd.mk.
Τόνισε ότι η πΓΔΜ πρέπει να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα, όπως το θέμα της ονομασίας, και πρόσθεσε ότι όσο πιο σύντομα γίνει αυτό τόσο πιο σύντομα θα εισέλθει στο ΝΑΤΟ, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό εγγυήσεις στη συνολική ασφάλεια.
Επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος έρχεται επίσης από την τελευταία συνέντευξη του Ζάεφ, στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση- BTV.
Ο Ζάεφ δήλωσε ότι το βόρειο τμήμα της Ελλάδας ονομάζεται περιοχή Μακεδονίας και θέλει να καθορίσει έναν διαχωρισμό αυτής της περιοχής με το κράτος (των Σκοπίων), επομένως πρέπει να βρεθεί μια λύση που να καθορίζει ευκρινώς τα όρια του κράτους (των Σκοπίων).
Σύμφωνα με τον Ζάεφ, οι ηγέτες επιλέγουν μια λύση, η οποία είναι καλή για τους πολιτες, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μπουσάρ Οσμάνι ότι η διαμάχη για το όνομα σύντομα θα επιλυθεί χωρίς δημοψήφισμα.
tribune