13.11.17

Οι Τραγικοί … και η Τραγική !!!
Του Ευάγ. Αθανασιάδη *


Εννέα (9) φιγούρες, της πολιτικής σημαδεμένης τράπουλας, οι Τραγικοί, δήλωσαν (ή προσπάθησαν να δηλώσουν) παρουσία και παραγοντισμό στην ήδη πυρακτωμένη, εξαιτίας της πολιτικής ανεπάρκειας ατμόσφαιρα.
            Πραγματοποίησαν σύζευξη, που στη μνήμη μας, ξανακούστηκαν κακόηχα, βλαπτικά και κακής ποιότητας συνθήματα.
            Με τη «διαφήμιση» αλλά και «προστασία», που τους παρέχει η Διαπλοκή, η Διαφθορά και η Διαστροφή (3-Δ), μπόρεσαν να πετύχουν το επιθυμητό για αυτούς.
            Το επιθυμητό τους, είναι η ανάγκη, να προβληθούν. Να δηλώσουν παρουσία και παραγοντισμό. Να διεκδικήσουν θέση, καρέκλες, «οφίτσια» στη «Κόλαση του Δάντη». (Κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε??)
            Με παιδαριώδη τρόπο, τύπου «αμπε μπα μπλομ», επιχείρησαν και συγκέντρωσαν 210.000 ψηφοφόρους
            Με τον απλό μπακαλίστικο συλλογισμό. Βάζοντας 3 κόμματα, ένα δήμαρχο, 9 υποψηφίους, δεν θα έχουν από 30.000 ψήφους ο καθένας ? Εύκολο αποτέλεσμα, 270.000 προσέλευση.
            Πέτυχε το τέχνασμα, σε μια εποχή ευνοϊκή, απογοήτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ?
            Τα αποτελέσματα, λόγω της πανελλαδικής συμμετοχής, μπορούν να συγκριθούν :
1.         Με τα αποτελέσματα των κομματικών εκλογών. Στις εκλογές του 2015, με συνθήκες όχι ευνοϊκές για το ΠΑΣΟΚ, είχαμε:
α. ΠΑΣΟΚ: 341.732 ψήφους.
β. Ποτάμι: 222.349 ψήφους.
ΣΥΝΟΛΟ: 563.083
Συμπέρασμα: κάτω του ½, σε μια εποχή ευνοϊκή για τον φορέα, με την απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
2.         Με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Στις εκλογές του 2014, πάλι συνθήκες όχι ευνοϊκές για το ΠΑΣΟΚ, είχαμε:
α. ΠΑΣΟΚ: 458.514 ψήφους.
β. Ποτάμι: 377.662 ψήφους.
ΣΥΝΟΛΟ: 836.176
Συμπέρασμα: κοντά στο 1/4, και όπως είπαμε, σε μια εποχή ευνοϊκή για τον φορέα.
            Δεν πρέπει να θεωρείται επιτυχία. Ένας αριθμός πάνω από 500.000, θα είχε νόημα μηνύματος.
            Τώρα : έχουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα γεγονός για συζήτηση, προβολή, ..κουβέντα να γίνεται.. Τροφή για τηλεθέαση, αφορμή για προβολή!!
            Το πιθανό συμπέρασμα για εμάς, είναι ότι «ζουν ανάμεσά μας», με μεταμορφώσεις. Λυκόρνια και ύαινες, που θέλουν να αρπάξουν ότι έχει απομείνει. Παρουσιάζονται, διαφορετικοί αλλά δεν είναι, με δύναμη αλλά δεν έχουν. Χωρίς ούτε μια συγγνώμη για τα πολιτικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος της Ελλάδος. Χωρίς καν τη στοιχειώδη αυτοκριτική στάση, αλλά με τη συνηθισμένη πρακτική του παλαιοκομματισμού.
            Πρακτική του 20ου αιώνα. Εκτιμούν ότι η παρέλευση του χρόνου, αποτελεί βάλσαμο για όλες τις αμαρτίες, αστοχίες ή λανθασμένες επιλογές, ακόμη και για τη προδοσία. Κυριότερο δε, πιστεύουν, ότι μέσα στην αλαζονική τους παραζάλη, που προέρχεται από την στήριξη των 3-Δ, που οι ίδιοι εκκόλαψαν και ενίσχυσαν, μπορούν να αναρριχηθούν, εκ νέου στο προσκήνιο.
            Πρακτική Πολυεπίπεδη, Ασύμμετρη Πολυμορφική, Υβριδική (ΠΑΠΥ) αλλά πλέον εμφανής!!!
            Η Ελλάδα ή αλλιώς «Χώρα» (έγινε της Μόδας).
            Η Τραγική «Χώρα», βουλιάζει από την Υποκρισία και τα Μνημόνια, οδηγώντας τους εναπομείναντες, σε σύγκρουση με τον εαυτό τους. Το απόλυτο δράμα…
            Μεταμορφώνεται κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, στην «Κόλαση του Δάντη». Η οσμή των σκανδάλων, τόσο στη πολιτική ζωή του τόπου, όσο και στην οικονομική, έρχεται και βάζει σταθερά πινελιές, για να ολοκληρωθεί ο «πίνακας της Κόλασης».
            Έχει αρχίσει πλέον, να παίρνει «σάρκα και οστά» η ρήση «Φεύγουμε ή Πεθαίνουμε», προδιαγράφοντας τον επίλογο της Ιστορίας, που λέγεται «Ελλάδα» και το πρόλογο μια νέας σύγχρονης(?) Ιστορίας, που λέγεται «Χώρα»
… Χ ώ ρ α   Τ ρ α γ ι κ ή ..!!
           


(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α

     evangath@gmail.com