13.11.17

Στο υπουργείο Μεταφορών οι «γουρούνες» από την Κρήτη


Στο υπουργείο Μεταφορών έφτασαν εν μέσω μπόρας οι ιδιοκτήτες «γουρούνων» από την Κρήτη και άλλα νησιά της χώρας, που έφθασαν στον Πειραιά τα ξημερώματα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ΚΟΚ.


Ωστόσο άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε επταμελής επιτροπή με τον γγ του υπουργείου μεταφορών,  Αθανάσιο Βούρδα.



Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετων, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή συνάντηση για άλλη μια φορά δεν έδωσε τις λύσεις που ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου και μέσα στο επόμενο διάστημα θα καθορίσουν της στάση τους.

Όπως εξήγησε τετράτροχα οχήματα κάτω των 125 κυβικών, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Κυκλοφορίας πρόκειται να απαγορευτούν. 

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων τετράτροχων διαμαρτύρονται για την απαγόρευση κυκλοφορίας της «γουρούνας» στους δρόμους, την οποία προωθεί το υπουργείο μέσω του νέου ΚΟΚ.


Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά οι ιδιοκτήτες των τετράτροχων υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν μειωθεί.

«Οι επίμαχες διατάξεις κλείνουν τα επαγγέλματα και εκπλειστηριάζουν την περιουσία τους. Η αρπαχτή γίνεται μέθοδος της κυβέρνησης» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νωρίς το πρωί έξω από το πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκονταν …παρατεταγμένες πάνω από 100 «γουρούνες» χθες το βράδυ.





«Από το Ηράκλειο φεύγουμε 100 άτομα, ιδιώτες αλλά και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων, για να πάρουμε μέρος στην πανελλήνια διαμαρτυρία στην Αθήνα. Εκεί θα βρεθούμε με τους υπόλοιπους ενοικιαστές και ιδιώτες της Ελλάδος και θα κάνουμε πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών ενώ θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη», επισήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης.











protothema