28.11.17

Κοπτόμαστε για την Υεμένη, τους Κούρδους δώρο στον Ερντογάν;


Η ειδησεογραφία κυριαρχείται τις τελευταίες ώρες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε τρία διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο με την προσαγωγή εννέα Τούρκων κουρδικής καταγωγής, οχτώ ανδρών και μιας γυναίκας. Στα διαμερίσματα βρέθηκαν και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά «φλασάκια» (USB sticks) αποθήκευσης δεδομένων.

Οι πληροφορίες θέλουν τους συλληφθέντες να πρόκειται για μέλη της του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C). Υποτίθεται ότι βρήκαν και πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βομβών, οπότε άρχισε η σπέκουλα ότι σκόπευαν να κατασκευάσουν βόμβες, τις οποίες θα τοποθετούσαν κατά την επίσκεψη Ερντογάν.
Η χρονική συγκυρία όμως της επιχείρησης μοιάζει ύποπτη. Εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν δείχνει να αποτελεί «δώρο» στον πολυχρονεμένο της Άγκυρας. Να περιμένουμε να δούμε αν θα τεθεί θέμα έκδοσης στην Τουρκία, που νομοτελειακά θα μας το ζητήσει.
Διότι μεγάλη ευαισθησία δείξαμε για όσους νομοτελειακά θα σκοτωθούν στην Υεμένη, οπότε τώρα θα αποδείξουμε εάν διαθέτουμε παρόμοιες ευαισθησίες για Κούρδους και Τούρκους αντικαθεστωτικούς…
defence-point