22.11.17

Τα “προφητικά” σενάρια του ΝΑΤΟ για την Τουρκία και ο τρόμος του Ερντογάν
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Σοβαρή κρίση ξέσπασε στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τον Ερντογάν, όταν στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία, ο Ατατούρκ και ο σουλτάνος παρουσιάστηκαν ως εχθροί της Συμμαχίας .
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ φτιάχνουν ομολογουμένως εκπληκτικά σενάρια . Για παράδειγμα το 1980 στην Ακαδημία Πολέμου των ΗΠΑ έπαιξε το σενάριο κατάληψης του Ιράκ και το 2000 στην Αγγλία το σενάριο της κατάληψης της Συρίας.  Πόσο προφητικά αλήθεια!! Στο σενάριο κατάληψης του Ιράκ παρουσιάστηκε κι ένας χάρτης  , ο οποίος  τοποθετούσε  τις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας στο Κουρδιστάν.
Επίσης, σε σενάριο του Brookings Institute τον  Ιούνιο του 2012 εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις  για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.
Έχοντας υπόψη όλα αυτά, αναρωτιέται κανείς ποιος ο σκοπός της στοχοποίησης του Ατατούρκ και του Ερντογάν στην Άσκηση του ΝΑΤΟ;
Η επικείμενη εκδίκαση της υπόθεσης Ζαράμπ στη Νέα Υόρκη  δείχνει ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον σουλτάνο.   Η δικογραφία περιέχει 3.500 έγγραφα.   Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ο Ζαράμπ  φέρεται να ομολόγησε και να έδωσε ονόματα 248 συνεργατών του. Όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο number 1 αυτής της πολύπλοκης υπόθεσης λαθρεμπορίου και διαφθοράς.  Ο βασικός κατηγορούμενος μετά τη συνεργασία του με τις Αρχές πιθανότατα θα συμμετάσχει στην δίκη ως μάρτυρας.  Έτσι στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος της Halk Bank μέσω της οποίας διακινήθηκαν όλες οι δωροδοκίες.
Οι επιπτώσεις για το τουρκικό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία θα είναι ολέθριες. Γι αυτό άλλωστε δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (16/11)  ο κανονισμός που επιτρέπει την μεταβίβαση μιας Τράπεζας χωρίς τη διάλυση της.  Η Halk Bank θα αλλάξει την επωνυμία και την επιγραφή της και θα σωθεί…..
Ο σουλτάνος προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις αντιπερισπασμού να απαλλαγεί από το φάντασμα του Ζαράμπ. Ήδη η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην ομοσπονδιακού Εισαγγελέα  Μπαράρα και του διαδόχου του Κιμ, επειδή στην δικογραφία πρόσθεσαν πλαστά και πλαστογραφημένα έγγραφα….
Ποιος είναι λοιπόν ο πρωταγωνιστής, ο υπ΄ αριθμόν  ένας  στην υπόθεση αυτή; Τι σχέση μπορεί να έχει η δίκη με την Άσκηση του ΝΑΤΟ; Σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο ή συμπτωματικό.

militaire