23.11.17

Υπόθεση «Σαουδική Αραβία»: Οι....Φίλης και Κυρίτσης ζητούν να ακυρωθεί η πώληση των βλημάτων!!!

Ε, αφού είναι αυτοί...αντίθετοι, τι να κάνει η "κυβέρνηση" ;

Ο Νίκος Φίλης ζητάει να ακυρωθούν οι παραγγελίες για λόγους ιδεολογικούς - «Οι αεροπορικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας εμπλέκονται στον πόλεμο της Υεμένης, βομβαρδίζοντας και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό» λέει ο πρώην υπουργός - Συμφωνώ απόλυτα, λέει ο κ. Κυρίτσης

«Φωτιές» ανάβει στην κυβέρνηση, με δημόσια παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στην πολύκροτη, «σκιώδη» υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.


Επικαλούμενος λόγους ιδεολογικούς, ο πρώην υπουργός 
υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ακυρωθεί η πώληση πολεμικού υλικού, σημειώνοντας ότι υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

Και αυτό, όπως αναφέρει, καθώς οι αεροπορικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, βομβαρδίζοντας στόχους και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό, καθώς και μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή.

Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει θέμα σκανδάλου και εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στη Βουλή. Γιατί το λέει αυτό ο κ. Φίλης; Καθώς «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», έχει σημασία ότι, στην ανάρτησή του, χαρακτηρίζει την πώληση όπλων «ανολοκλήρωτη»...

Τη δήλωσή του ο κ. Φίλης την «ανέβασε» και στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

protothema