29.11.17

Νέα κακοτυχία στο ΠΝ - Βοηθητικό πλοίο του Στόλου προσάραξε (και αυτό) έξω από τον Πόρο!

Nα τοποθετήσει ...ταμπέλες στις νησίδες το ΓΕΝ, που  να γράφει "Απαγορεύεται η προσάραξη εδώ" !!! Juan
Τι συμβαίνει στο ΠΝ; Μετά την προσάραξη της φρεγάτας «Κανάρης» έξω από τη νησίδα Αταλάντη δίπλα στην Ψυτάλλεια είχαμε κι άλλη προσάραξη πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στις νησίδες Τσεβελίνια στον Πόρο.

Πρόκειται για το Πλοίο Αλιείας Τορπιλών ΑΡΑΧΘΟΣ.
Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό προκειμένου να αποκολλήσει το βοηθητικό πλοιάριο του στόλου. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο  ΠΑΤ "Άραχθος" και ούτε υπήρξαν τραυματισμοί και μετά τη ρυμούλκηση του και την μεταφορά του στα ναυπηγεία θα εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια η κατάστασή του μετά την προσάραξη.
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τέσσερα πλοία αλιείας τορπιλών (ΠΑΤ). Είναι όλα σκάφη τύπου «430 Α» κατασκευασμένα στα γερμανικά ναυπηγεία 'Schweers, Bardenfleth' στα μέσα τις δεκαετίας του 1960.Το ΠΑΤ Άραχθος (Α-461) (πρώην γερμανικό TF 108, πρώην Y 874), ναυπηγήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1965 για λογαριασμό του γερμανικού Ναυτικού.
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το παρέλαβε στις 12 Απριλίου 1990.
Τα νησάκια Τσεβελίνια είναι δύο μικρά νησιά που σχηματίζουν ένα "επικίνδυνο" ναυτικό πέρασμα στην ανατολική άκρη της Τροιζηνίας.
Το μήκους 24,9 μέτρων πλοίο, επέστρεφε από άσκηση, όταν κόλλησε σε αβαθή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ στην περιοχή δεν επικρατούσαν άσχημες συνθήκες. 
Αποστολή του πλοίου είναι η αλιεία τορπιλών ύστερα από τις εκπαιδευτικές βολές των πλοίων, των υποβρυχίων, των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων του στόλου.
pronews