3.11.17

Βαριές ποινές σε πέντε νεαρούς τζιχαντιστές στην Αυστραλία – Σχεδίαζαν μακελειό αλλά τους πρόλαβαν


Τέσσερις νεαροί τζιχαντιστές και ένας έφηβος, που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από την αυστραλιανή δικαιοσύνη.
Υποστηρικτές τους, που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ξέσπασαν σε λυγμούς όταν ανακοινώθηκαν την Παρασκευή οι ποινές τους.

Οι πέντε τζιχαντιστές σχεδίαζαν να σκοτώσουν αστυνομικούς και να εξαπολύσουν επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια στο Σίδνεϊ.
Οι Σουλεϊμάν Χαλίντ, 22 ετών, Τζιμπρίλ Αλμάουι, 24 ετών και ο ανήλικος είχαν ήδη ομολογήσει την ενοχή τους για συμμετοχή σε συνωμοσία στα τέλη του 2014 με στόχο την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης για την προώθηση του «βίαιου τζιχάντ».
Οι συγκατηγορούμενοι τους Μοχάμεντ Αλμάουι, 22 ετών, και Φαρχάντ Σαΐντ, 25 ετών, είχαν ομολογήσει ενοχή για τη σύνταξη τρομοκρατικής προκήρυξης.
Ο Σουλεϊμάν Χαλίντ καταδικάστηκε σε 22 χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης και το δικαστήριο όρισε να μην μπορεί να αποφυλακιστεί πρόωρα εάν δεν συμπληρώσει τουλάχιστον 16 χρόνια και εννέα μήνες πίσω από τα σίδερα.
Την ώρα που απομακρυνόταν με αστυνομική συνοδεία έκανε τον χαιρετισμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με το ένα δάχτυλο υψωμένο προς τον ουρανό, ενώ η αδελφή του φώναξε «Σουλεϊμάν σε αγαπώ», ενώ ο πατέρας του τον εμψύχωσε λέγοντάς του «μείνε δυνατός».
Ο Τζιμπρίλ Αλμάουι καταδικάστηκε σε 18 χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση, με 14 χρόνια και δύο μήνες υποχρεωτική κάθειρξη.
Ο έφηβος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και έξι μήνες με την υποχρέωση να εκτίσει ποινή μέχρι 10 χρόνια και ένα μήνα.
Ο Μοχάμεντ Αλμάουι καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια, από τα οποία τα έξι χρόνια και εννέα μήνες πρέπει να τα εκτίσει.
Ο Σαΐντ καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια και έξι μήνες, με υποχρεωτική ποινή επτά χρόνια και ένα μήνα.
Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και ένα βίντεο που είχε δημιουργήσει ο Χαλίντ, στο οποίο καλούσε τις μυστικές υπηρεσίες σε όλο τον πλανήτη να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ.
«Το Ισλάμ επεκτάθηκε με τα σπαθιά. Πώς μπορεί μια θρησκεία να επεκταθεί δίχως να χρησιμοποιήσει ξίφη», λέει ο Χαλίντ στο βίντεο.
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις μυστικές υπηρεσίες της εποχής μας – MI5, MI6, MI7, FBI, CIA, ASIO και τις υπόλοιπες σε κάθε χώρα. Αποδεχτείτε το Ισλάμ ως σωτηρία σας επειδή σας ορκίζομαι… θα έρθει μια ημέρα που θα είναι πλέον αργά», ήταν το μήνυμα του.
tribune