27.11.17

Καμμένος: Ο Πατεράκης που φωτογραφιζόταν με τον Άδωνι απείλησε εμένα και την οικογένειά μου

Σε περιπτώσεις που άπτονται θεμάτων Εθνικής ασφαλείας, θα πρέπει να παρακάμπτονται οι σχετικές δ/ξεις του ΚΠΔ καθώς και οι "ασυλίες" και οι δράστες να ανακρίνονται αρμοδίως και να υφίστανται τα προβλεπόμενα. ΑΛΕΞ
__________________________
Στην αποκάλυψη ότι ο έμπορος όπλων Πατεράκης που φωτογραφιζόταν με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο συνέδριο του CDU, απείλησε τον ίδιο και την οικογένειά του προχώρησε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή.
Μιλώντας στη συζήτηση για την υπόθεση με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό.

Ο άγνωστος, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, απείλησε τον ίδιο και την οικογένειά του.
Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου για να εντοπιστεί ποιος είναι ο άγνωστος που τον απείλησε και, όπως κατήγγειλε, πρόκειται για τον έμπορο όπλων Γιώργο Πατεράκη, με τον οποίον ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης φωτογραφιζόταν, μαζί και με την Άνγκελα Μέρκελ, στο συνέδριο του CDU.

Ποιος είναι ο Γιώργος Πατεράκης

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο Γιώργος Πατεράκης αντιπροσώπευε στην Ελλάδα τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, ενώ ήταν και στενός φίλος του Θοδωρή Ρουσόπουλου και θεωρείται «άνθρωπος των Γερμανών», με τους οποίους δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.
Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατεράκης ήταν μεσάζων, όταν, το 2000, επί ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπογράφηκε σύμβαση 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων 214, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι… έγερναν.
Αυτό δεν έγινε εμπόδιο τότε στο να έχει καταβληθεί το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή.
Σημειώνεται επίσης ότι ο Γιώργος Πατεράκης χρημάτισε και διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Το όνομα του Γιώργου Πατεράκη ενεπλάκη και στο γνωστό σκάνδαλο των εκατομμυρίων στο ΙΚΑ Καλλιθέας, με την αδελφή του, Χριστίνα, να θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην επίμαχη οργάνωση.
tribune