29.11.17

ΣΟΚ στην Άγκυρα! Ο Ζαράμπ συνεργάζεται με τους Αμερικανούς και «καρφώνει» τις βρομιές Ερντογάν


Στιγμές αγωνίας διανύει η τουρκική πρωτεύουσα, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη Νέα Υόρκη, όπου ο ιρανικής καταγωγής επιχειρηματίας, Ρεζά Ζαράμπ μοιράζεται με τις αμερικανικές Αρχές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των συνεργατών του σε μεγάλα σκάνδαλα, γράφει ο Νίκος
Στέλγιας στην «Καθημερινή» της Κύπρου.
Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο κ. Ζαράμπ πλέον έχει αποδεχθεί όλες τις κατηγορίες των αμερικανικών Αρχών και είναι έτοιμος να συνεργαστεί πλήρως με τις αμερικανικές Αρχές.
Αυτό σημαίνει ότι κατά τις επόμενες ώρες ο κ. Ζαράμπ ενδέχεται να δώσει στην δημοσιότητα πληροφορίες και λεπτομέρειες, οι οποίες θα αφήσουν σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Ερντογάν, τους συγγενείς και τους συνεργάτες του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον έμπειρο δημοσιογράφο, Ιλχάν Τανίρ, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαράμπ, τις επόμενες ώρες αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας σημαντικές πληροφορίες, που δεν αποκλείεται να «κάψουν» τον κύκλο του Προεδρικού.
Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Υποδιευθυντής της Τραπέζης Χαλκ, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στις ΗΠΑ πλέον έχει αλλάξει γραμμή και συνεργάζεται με τις αμερικανικές Αρχές.
Ο ίδιος επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην διοίκηση της τουρκικής τράπεζας και στον κ. Ζαράμπ σχετικά με τα μεγάλα σκάνδαλα.
Όλες οι εξελίξεις βρίσκουν μεγάλο αντίκτυπο στην Τουρκία.
Ακόμη και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της χώρας υποχρεώνεται να εστιάσει στις εξελίξεις, επιλέγοντας πολλές φορές να διαστρεβλώσει τις πραγματικότητες ή να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης προς άλλα σημεία.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των αναταράξεων που δημιουργεί η υπόθεση διαφθοράς στο εσωτερικό της Τουρκίας και στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, το αμερικανικό δολάριο καταγράφει νέα ανοδική πορεία στην τουρκική αγορά.
tribune