29.11.17

Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στη Μάνδρα, η Δούρου ανέλαβε την «ποινική ευθύνη»

«Η Δούρου δεν έχει καταλάβει τίποτα από ό,τι συνέβη, δεν έχει ξεκινήσει τίποτα» δηλώνει στο ΘΕΜΑ 104,6 κάτοικος της Μάνδρας - Ξεκινάει η κατάθεση αιτήσεων για το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πληγέντες

Συντάξεις για τις χήρες και διορισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα παιδιά των θυμάτων της τραγωδίας στη Μάνδρα προτείνει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τη στιγμή που η οργή των κατοίκων της πληγείσας περιοχής για την αδράνεια και τις παραλείψεις της περιφέρειας στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής ξεχειλίζει. 


Η κυρία Δούρου δύο ολόκληρες εβδομάδες μετά το φονικό πέρασμα της πλημμύρας, που άφησε πίσω της 23 νεκρούς, δηλώνει για πρώτη φορά έτοιμη να αναλάβει και την «ποινική ευθύνη» για όσα έγιναν εν μέσω του εκρηκτικού κλίματος της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου όπου είχε εντονότατη λεκτική αντιπαράθεση με αγανακτισμένους κατοίκους και επαγγελματίες της Μάνδρας. Μιας πόλης που έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τους πληγέντες να αναμένουν ότι μπορεί τελικά να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 586,94 ευρώ στους πρώτους δικαιούχους σήμερα, ημέρα κατά την οποία ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ.  

«Θα είμαι πάντα ψύχραιμη στις απειλές. Δεν ρίξαμε κροκοδείλια δάκρυα. Δεν ευχηθήκαμε υποκριτικά συλλυπητήρια. Δεν ζητήσαμε ψεύτικες συγγνώμες. Δεν αναζητήσαμε εξιλαστήρια θύματα προς παραίτηση όπως έκαναν με το πρόσωπό μου. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και την... ποινική». 
protothema
_____________________________
Η ποινική ευθύνη, δεν αναλαμβάνεται (για πολιτικούς λόγους) αλλά αποδίδεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα (εάν και όταν...)
Αβραάμ Αλεξανδρής (ΑΛΕΞ)