1.11.17

Μανχάταν: Το χρονικό της επίθεσης

.

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 12 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της επίθεσης αγνώστου με φορτηγό στην περιοχή του Μανχάταν. Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Αστυνομίας που εξουδετέρωσε το δράστη.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος, ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζέιμς Ο Νιλ, σε συνέντευξη τύπου, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «λήξαν». Οι τοπικές αρχές θα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω και του Χάλοουιν, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπάρχει ανησυχία για νέες επιθέσεις. 

Σύμφωνα με τον Ο Νιλ, το χρονικό της επίθεσης έχει ως εξής:
- Στις 15:05 τοπική ώρα ένας άνδρας με νοικιασμένο φορτηγό από το κατάστημα Home Depot εισήλθε σε ποδηλατόδρομο
- Παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς
- Στην οδό Chambers, το φορτηγό του δράση συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο τραυματίζοντας δύο ενήλικες και δύο παιδιά
- Μετά τη σύγκρουση, ο οδηγός του φορτηγού ένας 29χρονος άνδρας, βγήκε από το όχημα επιδεικνύοντας δύο όπλα χειρός
- Ένστολος που βρισκόταν στην περιοχή πυροβόλησε το δράστη στην κοιλιακή χώρα. Ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Στην περιοχή του συμβάντος βρέθηκαν δύο αεροβόλα όπλα (ένα σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στο paintball) που εικάζεται ότι κρατούσε ο δράστης. 

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, ο δράστης εξουδετερώθηκε ενώ, αν και το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατία, οι αστυνομικές αρχές δεν φαίνεται να αναζητούν συνεργό. Οι εικόνες που καταγράφηκαν από τα κινητά των πολιτών συγκλονίζουν:
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών του Γυμνασίου Stuyvesant ο οδηγός του φορτηγού έστριψε το όχημά του και το έριξε πάνω σε ένα σχολικό λεωφορείο.

 kathimerini