16.11.17

Λ.ΕΦ.ΕΔ: ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ 424 ΓΣΝΕ


H Λέσχη  συμμετείχε, μετά από σχετική πρόσκληση, στην διημερίδα που διεξήχθη 10-11/11/2017 στο 424 ΓΣΝΕ η οποία αφορούσε τραύματα μάχης. Συμμετείχαμε στα σεμινάρια και στα κλινικά φροντιστήρια ως εκπαιδευόμενοι, αλλά και ως απεικονιστές βοηθώντας έτσι την όσο το δυνατό ρεαλιστικότερη εκπαίδευση των ασκουμένων.
Χορηγήσαμε επίσης ομοιώματα όπλων (dummy guns) έτσι ώστε να μην τίθεται θέμα ασφάλειας, καθώς οι ασκήσεις διεξάγονταν στο τμήμα επειγόντων .

Η διοίκηση μας τίμησε ιδιαίτερα επιδίδοντας τόσο σε μας, όσο και στην εταιρεία meducation, τιμητική πλακέτα για την προσφορά μας. 

Από την μεριά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το 424 ΓΣΝΕ για την πρόσκληση και να δηλώσουμε την ικανοποίηση μας για αυτά που μάθαμε εκεί, αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχει η πρόθεση να ξεκινήσουν σχολεία TCCC (στα οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος και πολίτες). 
Άλλο ένα ευχάριστο νέο που μας ανακοινώθηκε εκεί είναι ότι επιτέλους οι ίσχαιμοι επίδεσμοι (tourniquet και μάλιστα ο SOF-T) εισήχθησαν επίσημα ως υλικό στον Ε.Σ. και στο Σώμα του υγειονομικού, καταχωρημένοι πλέον με αριθμό μερίδας 


Τονίζουμε ακόμα μια φορά με λόγια αλλά και πράξεις ότι η εφεδρεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Στρατού όπως ακριβώς αποτελεί λειτουργικό κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας.
Για το Δ.Σ.
                Ο
Αντιπρόεδρος ΛΕΦΕΔ