16.11.17

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακόμη συλλαμβάνουν για το αποτυχημένο πραξικόπημα! 136 νέες συλλήψεις


Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 136 υπόπτους, μεταξύ των οποίων πρώην αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς και στρατιώτες, σε τέσσερις διαφορετικές επιχειρήσεις, ως υπόπτους για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα για την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι αρχές συνέλαβαν 60 πρώην αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας σε μια επιχείρηση που είχε επίκεντρο την Άγκυρα και επεκτάθηκε σε 30 επαρχίες.
Σε μια άλλη επιχείρηση που ξεκίνησε την Τετάρτη με επίκεντρο το Ντιγιάρμπακιρ, συνελήφθησαν 55 στρατιώτες. Οι αρχές αναζητούν ακόμη έναν ύποπτο.
Άλλοι έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στις επαρχίες της Σαμψούντας και του Καραμπούκ, ενώ στην Άγκυρα τέθηκαν υπό κράτηση 15 δάσκαλοι. Οι ύποπτοι αυτοί φέρεται ότι χρησιμοποιούσαν μια εφαρμογή κρυπτογράφησης μηνυμάτων, τη Bylock. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιείται από το δίκτυο του Γκιουλέν.
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, στρατιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους για τη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα. Άλλες 150.000 απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
militaire