17.10.17

Εισβολή στο "Soho"


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Εισβολή στο νυχτερινό μαγαζί Soho πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι «ράμπο» της υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες ότι εντός του γνωστού καταστήματος διακινούνται τόσο ποτά-μπόμπες όσο και περίεργες ουσίες. 

Τελικά, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν. Από την έρευνα των ελεγκτών που πραγματοποιήθηκε τόσο στο κατάστημα όσο και σε διπλανό διαμέρισμα (το οποίο φέρεται να ανήκει στους ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου) εντοπίστηκαν δεκάδες φιάλες που περιείχαν αλκοόλ άγνωστης ποιότητας και προέλευσης, αλλά και... αναβολικά (!) χωρίς ενδείξεις, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 

Ειδικότερα, από την έφοδο των υπαλλήλων της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:  

- 570 σκευάσματα διαφόρων φαρμάκων (κυρίως αναβολικών και άλλων σχετιζόμενων με την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας), εκτιμώμενης αξίας άνω των 35.000 ευρώ

- 30 τεμάχια (αμπούλες, κάψουλες και χάπια) χύμα, χωρίς ενδείξεις

- 48 φιάλες αλκοολούχων ποτών γνωστών σημάτων

- ποσότητα αλκοολούχου ποτού αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας, συσκευασμένου σε δοχεία 5 λίτρων χωρίς σήμανση, το οποίο προοριζόταν για επαναγέμιση των κενών φιαλών με σήματα γνωστών εταιρειών και

- 420 πώματα-καπάκια με ενδείξεις γνωστών σημάτων, τα οποία τοποθετούνταν στις ξαναγεμισμένες φιάλες, προκειμένου να μοιάζουν ανέπαφες.

Οι συλλήψεις και ο... «αχυράνθρωπος»

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι ως ιδιοκτήτης του καταστήματος εμφανιζόταν ένας αχυράνθρωπος, ο οποίος και συνελήφθη. 

Παράλληλα, για την υπόθεση συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ακόμη τρία άτομα ελληνικής και αλβανικής υπηκοότητας, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αναζητούνται άλλα τρία.

Φωτογραφίες από τα ευρήματα:


zougla.gr