29.10.17

«Εγραψε» τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία η Τουρκία: Β.Πούτιν & Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησαν για S-400, φυσικό αέριο κλπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν χθες έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία μετά το αμερικανικό εμπάργκο και τις κυρώσεις που ζητούν να εφαρμοστούν από "φίλους και συμμάχους" κατά της Ρωσίας για την "επιθετικότητάς της στην Ουκρανία".

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές συζήτησαν όλα τα κοινά προγράμματα και την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών στην Συρία και συμφώνησαν ότι "Το αμερικανικό εμπάργκο δεν επηρεάζει σε τίποτα αυτή την συνεργασία" κοινώς η Τουρκία "έγραψε εκεί που δεν πιάνει η μελάνη" τις ΗΠΑ!
Συμφώνησαν στα επόμενα βήματα του προγράμματος των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400 και ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι "Θα κάνει ότι μπορεί γα να επισπευσθεί η έναρξη των παραδόσεων τους μέχρι τα τέλη του 2018"
"Συζήτησαν για την ενεργειακή τους συνεργασία και συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού Akkuyu και του έργου αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στα ελληνοτουρκικά σύνορα", ανέφερε η πηγή.
Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία της «στενής επαφής και συντονισμού» για την επίθεση στην Idlib της Συρίας και συμφωνήθηκε να παρασχεθεί ρωσική αεροπορική υποστήριξη στα τουρκικά στρατεύματα που πολιορκούν την πόλη..
Οι ηγέτες μίλησαν επίσης για μια νέα συνάντηση ειρήνης στη Συρία στην Αστάνα που έχει προγραμματιστεί για "τα τέλη Οκτωβρίου", ανέφερε η πηγή.
Ο τουρκικός Στρατός ολοκλήρωσε πρόσφατα την περικύκλωση της Idlib, και πλέον κτίζει μόνιμες βάσεις στην περιοχή μεταξύ των συριακών περιοχών Idlib και Afrin.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν εξέφρασε επίσης τις καλές του ευχές σε όλους τους Τούρκους με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Δημοκρατίας, σήμερα 29 Οκτωβρίου.
Μια ημέρα που κανονικά δεν θα έπρεπε να εορτάζεται στη νεο-οθωμανική Τουρκία, αλλά αυτά είναι "ψιλά γράμματα"...
pronews