8.10.17

«Αγριο ξύλο» σε Rafale, Eurofighter και F-15E από τα F-35 σε επικές αερομαχίες στην «Atlantic Trident»!

Συντριπτική υπεροχή του μαχητικού F-35A καταγράφηκε σε μερικές από τις πιο επικές αερομαχίες (εικονικές) στην ιστορία τoy NATO, όταν για πρώτη φορά το μαχητικό της USAF συνάντησε στην άσκηση Atlantic Trident (12-18 Απριλίου), γαλλικά μαχητικά Rafale και βρετανικά Eurofighter Typhoon, ορισμένα αποτελέσματα από τις οποίες άρχισαν να διαρρέουν.

Στην άσκηση συμμετείχαν και μαχητικά F-22 της USAF.
Το σκορ ήταν συντριπτικά υπέρ των αμερικανικών μαχητικών, 5ης γενιάς φυσικά, αλλά το ζητούμενο για την ελληνική πλευρά δεν είναι το πώς συμπεριφέρθηκαν τα ευρωπαϊκά μαχητικά απέναντι στο F-22, αλλά απέναντι στο F-35, καθώς σε έξι μήνες "κάτι κουρασμένα" Mirage 2000 και F-16 τρίτης γενιάς, της ΠΑ θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά F-35Α.
Το αποτέλεσμα ήταν 18-0 απέναντι στο Rafale και 19-0 απέναντι στο Eurofighter και 16-1 απέναντι στα F-15E.
Tα Rafale και τα Eurofighter καταρρίπτονταν από ΑΙΜ-120 πολύ πριν καταλάβουν ότι υπάρχει εχθρός σε θέση βολής.
Το ραντάρ APG-81, του F-35 πραγματοποιούσε εντοπισμούς σε αποστάσεις πάνω πό 230 χλμ. εντεγκλωβισμούς σε αποστάσεις άνω των 150 χλμ. και πραγματοποιούσε βολές στο όριο βολής των ΑΙΜ-120 με τα αγγλογαλλικά μαχητικά, κυριολεκτικά να μην ξέρουν "από που τους ήρθε"!
Ουδέποτε προσέγγισαν σε αποστάσεις μικρότερες των 30 χλμ. και όταν το έκαναν όλα τα αγγλογαλλικά μαχητικά είχαν καταρριφθεί!
Ολα αυτά από ένα αεροσκάφος που δεν σχεδιάστηκε σαν αεροσκάφος εναέριας υπεροχής, ενάντια σε αεροσκάφη που σχεδιάστηκαν ως αεροσκάφη εναέριας υπεροχής (έστω ότι στο Rafale δόθηκε μία έμφαση σε αποστολές αέρος-εδάφους), αλλά πλέον κατέδειξε ότι την 4η από την 5η γενιά την χωρίζει ένα πραγματικό χάος, καθώς δεν είναι μόνο τα χαρακτηριστικά stealth, είναι και τα ηλεκτρονικά συστήματα που δίνουν συντριπτική πρωτοπορία.
Εντύπωση έκανε ότι ούτε στο σύστημα IRST του Eurofighter, φάνηκε χρήσιμο, καθώς οι βολές των F-35 γίνονταν εκτός του πεδίου βολής τους.
Στις ασκήσεις έλαβαν μέρος και μαχητικά F-15E με το μέρος των εχθρικών δυνάμεων και είχαν την ίδια τύχη.
Το ερώτημα μετά απ'ολα αυτά είναι πώς κάποιοι θεωρούν στην Ελλάδα ότι πρέπει να δαπανηθεί ένα τεράστιο ποσόν (1 δισ. αρχικά και μέχρι 3 δισ. στην συνέχεια) για να αναβαθμιστούν παλιά F-16 που επειδή θα αποκτήσουν ραντάρ AESA θα μπορούν να αρθρώσουν "αποτρεπτικό" λόγο απέναντι στις ορδές των τουρκικών F-35!
Οταν τα κατά τεκμήριο ανώτερα Rafale και Eurofighter, "τρώνε άγριο ξύλο" από τα μαχητικά της USAF που αόμα μάλιστα-και αυτό έχει την σημασία του- δεν έχουν καν ολοκληρωμένο φάκελο πτήσης, καθώς θεωρείται ότι το μαχητικό ακόμα εξελίσσεται!
pronews