11.10.17

Επίθεση των “cuperos” κατά Πουιτζδεμόν: «Είσαι προδότης» -Σε συναγερμό τα ένοπλα σώματα του CUP

Η ομιλία του ηγέτη των Καταλανών Κάρλος Πουιτζδεμόν στο τοπικό κοινοβούλιο ήταν ίσως η πιο αποτυχημένη που έχει δώσει μέχρι σήμερα.Αυτό γιατί κατάφερε να συγκεντρώσει επάνω του τα πυρά τόσο από την Μαδρίτη όσο και από τους σκληροπυρηνικούς του κόμματος CUP το οποίο ζητά ανεξαρτησία "εδώ και τώρα" .

Αμέσως μετά το τέλος της, το Arran η νεολαία του CUP προειδοποίησε ότι «η επιτροπή άμυνας του δημοψηφίσματος  (CDR) εγγυάται την ανεξαρτησία της Καταλονίας», ενώ σε ανακοίνωση της αναφέρεται:
«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μια απίστευτης προδοσίας. Σήμερα ο Κάρλος Πουτζδεμόν  ανέστειλε την  ξεκάθαρη και ηχηρή εντολή του δημοψηφίσματος» και η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας:
«Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να συνεχίσουμε να οργανωνόμαστε και να απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της εντολής του δημοψηφίσματος. Η σύνεσή δεν πρέπει να μας μετατρέψει σε προδότες».
Όπως αναφέρουν ισπανικές εφημερίδες το CDR διαθέτει  ένοπλο σώμα μέσω του οποίου οι αυτονομιστές θέλουν να εγγυηθούν την άμεση ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.
Σε ότι αφορά τον νέο ηγέτη των Καταλανών, αυτός προς το παρόν αναζητείται.
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα elconfidencialη αλήθεια είναι ότι οι παραστρατιωτικοί του CUP και της νεολαίας του Arran έχουν υπο τον έλεγχό τους τους δρόμους της Βαρκελώνης.
Από τη στιγμή που ελέγχουν πλήρως την επιτροπή CDR καθώς έπαιξαν ένα σημαντικότατο ρόλο στην διενέργεια του δημοψηφίσματος αλλά και την γενική απεργία της 3ης Οκτωβρίου, αναδεικνύονται πλέον ως οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού εξουσίας στην Καταλονία.
Μπορεί να έχουν το ρόλο του πολιτικού και στρατιωτικού σκέλους της κυβέρνησης της Καταλονίας αλλά μπορούν να γίνουν και οι χειρότεροι εφιάλτες της εάν νιώσουν ότι προδόθηκαν.
Και το ερώτημα που απευθύνει η εφημερίδα είναι: Μπορεί ο Puigdemont να ελέγξει τις παραστρατιωτικές ένοπλες αυτές μονάδες εάν αποφασίσουν να "διαδηλώσουν" στους δρόμους της Καταλονίας;
Και αν όχι ο ίδιος μπορεί η καταλονική Αστυνομία η Mossos d'Esquadra να τους ελέγξει;
pronews