24.10.17

“Απειλείται η ζωή μου”


Με μία δραματικού περιεχομένου επιστολή η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα ενημερώνει τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για ύποπτες κινήσεις που αντελήφθη εντός της πολυκατοικίας όπου διαμένει και οι οποίες έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. 

Με μία δραματικού περιεχομένου επιστολή η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα ενημερώνει τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για ύποπτες κινήσεις που αντελήφθη εντός της πολυκατοικίας όπου διαμένειΗ εισαγγελέας, αφού αναφέρεται στην υπόθεση την οποία χειρίζεται και αφορά στους εμπλεκομένους στη χρηματοδότηση και μεταφορά της ηρωίνης με το πλοίο «NOOR1» από τον Περσικό Κόλπο στην Ελλάδα, σημειώνει πως δύο άτομα εισήλθαν στην πολυκατοικία της την 16η του τρέχοντος μηνός στις 12.45 και αφού ανέβηκαν με το ασανσέρ στον 3ο όροφο όπου διαμένει, όταν αντιλήφθηκαν την κάμερα ασφαλείας, κάλυψαν τα πρόσωπά τους. Αμέσως μετά ανέβηκαν στον 4ο και τελευταίο όροφο, ενώ στη συνέχεια κατέβηκαν στο ισόγειο, όπου διασταυρώθηκαν με τη διαχειρίστρια, στην οποία ισχυρίστηκαν πως διένεμαν φυλλάδια. Όμως, ούτε φυλλάδια κρατούσαν ούτε και σακίδιο με τέτοιο υλικό, σύμφωνα μάλιστα με τις καταγραφές από την κάμερα ασφαλείας. Κατόπιν όλων τούτων η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα ζήτησε επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ. την τοποθέτηση στατικού-μονίμου σημείου φύλαξης στην είσοδο του κτηρίου όπου διαμένει.

Η εισαγγελέας στην επιστολή της υπενθυμίζει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πως διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από κακουργηματικές πράξεις τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, και πως η έρευνα αυτή συνδέεται με την υπόθεση μεταφοράς δύο και πλέον τόνων ηρωίνης, γνωστή και ως υπόθεση «NOOR1».Υπενθυμίζει η εισαγγελέας πως η υπόθεση αυτή έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα και πως μερίδα του Τύπου (εντύπου και ηλεκτρονικού) καθώς και δημοσιογράφοι καταφέρονται για δικούς τους λόγους εναντίον της. 
Η εισαγγελέας είναι απολύτως σαφής και υποδεικνύει στην αστυνομία πού ακριβώς βασίζονται οι υποψίες της και πώς συμπεραίνει ότι απειλείται η ζωή τηςΗ εισαγγελέας είναι απολύτως σαφής και υποδεικνύει στην αστυνομία πού ακριβώς βασίζονται οι υποψίες της και πώς συμπεραίνει ότι απειλείται η ζωή της.

Είναι γνωστό στον καθένα πως η εισαγγελέας Τζίβα έχει καλέσει να καταθέσουν μία ομάδα βασικών συνεργατών του επιχειρηματία - εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, μεταξύ των οποίων το ανώτερο στέλεχος της εταιρείας Capital Νίκος Συντυχάκης, ο δικηγόρος Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, ο ναυτασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης, οι οποίοι συγκαταλέγονται στη λίστα εκείνων που απέστειλαν χρηματικά ποσά στην εταιρεία του ισοβίτη Γιαννουσάκη στο Ντουμπάι. Σημειώνεται πως ποσά απέστειλε και εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τις σχέσεις μεταξύ των εμβασμάτων αυτών και της χρηματοδότησης της αγοράς και μεταφοράς του φορτίου ηρωίνης εξετάζει η εισαγγελέας. 

zougla.gr