27.10.17

Μεγάλη...απώλεια! ( Κώνοψ επί κέρατος βοός...)

Απών ο Γιάννης Μπουτάρης από τη μαθητική παρέλαση...


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν παραβρέθηκε στη φετινή μαθητική παρέλαση και τον εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.Στην τελετή παρεβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.
Αισθητή ήταν η απουσία του Γιάννη Μπουτάρη και την Πέμπτη, στη δοξολογία στον Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Να σημειωθεί πως πριν από μια εβδομάδα, ο ίδιος δήλωσε κάθετα αντίθετος στις μαθητικές παρελάσεις, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104.9 FM». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει: «Θεωρώ ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι πέρα από κάθε λογική πια. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος».
ΠΗΓΗ: seleo.gr / ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντί σχολίου από την EFENPRESS:
Κώνωψ καὶ ταῦρος


Κώνωψ ἐπιστὰς κέρατι ταύρου καὶ πολὺν χρόνον ἐπικαθίσας, ἐπειδὴ ἀπαλλάττεσθαι ἔμελλεν, ἐπυνθάνετο τοῦ ταύρου εἰ ἤδη βούλεται αὐτὸν ἀπελθεῖν. Ὁ δὲ ὑποτυχὼν εἶπεν· «Ἀλλ᾿ οὔτε, ὅτε ἦλθες, ἔγνων, οὔτε, ἐὰν ἀπέλθῃς, γνώσομαι.»
Τούτῳ τῷ λόγῳ χρήσαιτο ἄν τις πρὸς ἄνδρα ἀδύνατον, ὃς οὔτε παρὼν οὔτε ἀπὼν ἐπιβλαβὴς ἢ ὠφέλιμός ἐστι.

Στα νέα Ελληνικά[Επεξεργασία]

Ένα κουνούπι αφού στάθηκε επάνω στο κέρατο ενός ταύρου και αφού κάθισε εκεί για ώρα πολλή, κι επειδή αποφάσισε πως είχε έλθει πλέον η ώρα νά φύγει, ζήτησε την γνώμη του ταύρου, εάν θά ήθελε πλέον νά έφευγε. 'Ισα που του έδωσε σημασία ο ταύρος και του απάντησε: "Μα, ούτε που ήλθες δεν το πήρα χαμπάρι, αλλά ούτε και εάν φύγεις δεν πρόκειται να το πάρω είδηση.".

Τούτα τα λόγια θά ήταν χρήσιμα σε κάποιον να τα πει προς έναν άνθρωπο χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες, ο οποίος ούτε όταν είναι παρών αλλά ούτε κι όταν είναι απών, ούτε βλάπτει, αλλά και ούτε ωφέλιμος είναι.


https://el.wikisource.org/