29.10.17

Το ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Ισπανό Πρέσβη στην Αθήνα – Οργή για τον Ενρίκε Βιγκέρα

Θενιόρ πρεθβευτά, μαθεύτε τα και να γυρίθετε θτη πατρίδα θαθ.Εδώ δεν είναι Καταλονία. Άντε θτο καλό!
Juan
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Κυριακή τον Ισπανό Πρέσβη στην Αθήνα, Ενρίκε Βιγκέρα, να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη ανάμιξη του στην εσωτερική πολιτική της χώρας μας, για προσβολή του ελληνικού Συντάγματος και για εκτροπή των διπλωματικά ανεκτών ορίων.
Στο ΥΠΕΞ επικρατεί οργή για τον Ισπανό Πρέσβη .Διαβάστε την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

Με έκπληξη καταγράψαμε τα σχόλια του Πρέσβεως της φίλης και συμμάχου Ισπανίας στον κυριακάτικο Τύπο, όπου επικρίνει δημόσια την Ελληνική Κυβέρνηση.
Με τα εν λόγω σχόλια προσβάλλει το Σύνταγμα της Ελλάδας, ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκφράζει την Κυβέρνηση.
Επιπλέον, υπαινισσόμενος ότι υφίσταται διαφωνία μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, εκφεύγει προκλητικά των διπλωματικά ανεκτών ορίων.
Η από πλευράς του δημόσια υιοθέτηση των λανθασμένων επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης συνιστά απαράδεκτη ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική της χώρας, ενώ συμπεριφέρεται ως να βρίσκεται σε συντονισμό με την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Ισπανός Πρέσβης απαξιώνει με τα σχόλιά του την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία επέβαλε ποινή 6μηνης φυλάκισης στα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στην Ισπανική Πρεσβεία.
Ενώ αντίθετα, η εισβολή ακτιβιστών στην Πρεσβεία του το 2011, που έμεινε ατιμώρητη, δεν προκάλεσε δημόσια παρέμβαση από πλευράς Ισπανικής Πρεσβείας.
Καλούμε τον Ισπανό Πρέσβη να μην συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει με τους κανόνες της διπλωματίας.
Αναμένουμε δε, ότι θα προβεί άμεσα στην ανασκευή των ατυχών δηλώσεών του και θα παράσχει τις απαραίτητες εξηγήσεις προς την Ελληνική Κυβέρνηση..
tribune