26.10.17

Συναγερμός στη Μαδρίτη: Εκκενώθηκε δρόμος λόγω ύποπτου οχήματος


Το όχημα αναγνωρίστηκε στο όνομα μίας γυναίκας που ζει στη Βαρκελώνη, το οποίο έχει δηλωθεί ως κλεμμένο - Πυροτεχνουργοί στο σημείο για ελεγχόμενη έκρηξη

Την εκκένωση του κεντρικού δρόμου της Μαδρίτης Gran Via διέταξε την Πέμπτη η ισπανική αστυνομία, μετά τον εντοπισμό ύποπτου οχήματος, το οποίο εγκατέλειψε τρέχοντας ο οδηγός του, στη μέση του δρόμου.


Ο δρόμος έχει αποκλειστεί από τις 7 το απόγευμα, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει όλες τις κάθετες διόδους που οδηγούν σε αυτόν για λόγους ασφαλείας. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής και το ειδικό συνεργείο για την απενεργοποίηση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είναι πιθανό να προκληθεί ελεγχόμενη έκρηξη. Το όχημα βρίσκεται μπροστά στο κτίριο με το νούμερο 64, στη συμβολή με την οδό Σαν Μπερνάρντο.  
Το όχημα αναγνωρίστηκε στο όνομα μίας γυναίκας που ζει στη Βαρκελώνη, το οποίο έχει δηλωθεί ως κλεμμένο. 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το όχημα σταμάτησε στη μέση του δρόμου με τα αλάρμ ανοιχτά. Αμέσως πετάχτηκε έξω από το μπλε Nissan Qasqai ένας άνδρας, ο οποίος άρχισε να τρέχει.

Η αστυνομία χρησισμοποίησε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για τον εντοπισμό εκρηκτικόύ μηχανισμού, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και ένας γερανός, προκειμένου να μετακινήσει το αυτοκίνητο μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το σημείο που έχει εκκενώσει η αστυνομία...protothema