5.10.17

Τον Νοέμβριο επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα

Μετά τη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού θα επιστρέψει στην Αθήνα το κλιμάκιο των θεσμών, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο
Τότε τα κλιμάκια των πιστωτών αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο που θα έχουν κάνει οι ελληνικές Αρχές σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ενημέρωσε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας στο Λουξεμβούργο, το οποίο είναι το πρώτο ύστερα από πολύ καιρό που δεν συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα του την Ελλάδα. Ωστόσο, ο ειδικός ρωτήθηκε για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και δήλωσε ότι: «Έχω κάθε λόγο να πιστεύω, ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση εντός του έτους».
Σε σχέση με την υποδόση των 800 εκ. ευρώ που είναι διαθέσιμη ως το τέλος Οκτωβρίου για να διατεθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες, ο αξιωματούχος είπε ότι  «Η υποδόση θα είναι καλό να δοθεί γιατί θα ενισχύσει την ρευστότητα της Ελλάδας. Πιστεύω ότι θα δοθούν εγκαίρως τα στοιχεία για να δοθούν τα 800 εκ. ευρώ ως τις 31 Οκτωβρίου».
Αυστηρός ήταν ο αξιωματούχος για την υπόθεση του Ελληνικού και την απόφαση του ΚΑΣ. «Δεν έχω πολλά να πω για το Ελληνικό. Προφανώς τόσα χρόνια τα αεροπλάνα προσγειώνονταν πάνω σε αρχαία ευρήματα. Επί της ουσίας, θα είναι μια ανακούφιση όταν η συζήτηση αυτή θα τελειώσει. Το Ελληνικό είναι το σύμβολο κωλυσιεργίας και γραφειοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά. 
Το Eurogroup της Δευτέρας που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο θα είναι πιθανότατα το τελευταίο στο οποίο θα συμμετέχει ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Είναι κρίμα όταν ένα τέτοιο καθαρό και αναλυτικό μυαλό φεύγει από το γκρουπ», σχολίασε ο αξιωματούχος.

news247