31.10.17

Εμπλεκόμενος στους «Πυρήνες» συνελήφθη σε έλεγχο της ΔΙΑΣ


Κατηγορούμενος για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» εντοπίστηκε αργά τη νύχτα από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ μέσα σε αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκε ένας γεμιστήρας πλήρης φυσιγγίων και ένα μαχαίρι.
Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο στη Νέα Ιωνία το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα. Στην έρευνα που ακολούθησε εντόπισαν τα φυσίγγια και τον γεμιστήρα, όχι όμως και το όπλο.



Μάλιστα, όπως είπαν οι αστυνομικοί, όταν τους σταμάτησαν ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και ίσως να τους είχαν αφήσει να φύγουν, εάν ένας από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ δεν είχε δει ένα γάντι που ήταν επιμελώς κρυμμένο στο πίσω κάθισμα.  
Όταν μετέφεραν τους δυο νεαρούς στη γενική αστυνομική διεύθυνση διαπίστωσαν ότι ο ένας απ’ αυτούς είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με βούλευμα του συμβουλίου εφετών και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.  
Ο 27χρονος σήμερα, είχε συλληφθεί πρώτη φορά το 2009 για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και αποφυλακίστηκε λίγους μήνες μετά, καθώς είχε παρέλθει το 18μηνο.
Δυο χρόνια αργότερα, σε έρευνα της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του στο Γαλάτσι, είχαν βρεθεί σχεδιαγράμματα όπου καταγράφονται οι κάμερες που υπάρχουν στην Αττική αλλά και ένα «εγχειρίδιο για περίπτωση σύλληψης».  
Ο 27χρονος, όπως και άλλοι κατηγορούμενοι στην πορεία της υπόθεσης, απαλλάχτηκαναπό τις κατηγορίες τους με ψήφους 3-2 του δικαστηρίου.
Το αυτοκίνητο ανήκε στο δεύτερο άτομο που ήταν μαζί με τον 27χρονο.

cnn.gr