21.10.17

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο με 5 τραυματίες - Συνελήφθη ένας ύποπτος (φωτό, βίντεο)

Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Rosennheimer στο Μόναχο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής οι τραυματίες είναι πέντε και δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

«Έχουμε έναν ύποπτο», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Μονάχου, διατήρησε ωστόσο επιφυλάξεις σχετικά με το αν πρόκειται πράγματι για τον δράστη της επιθέσεων με μαχαίρι εναντίον πέντε ατόμων, τα οποία έχουν τραυματιστεί ελαφρά.
Η Αστυνομία, μέσω Twitter, ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε συγκεκριμένες περιοχές και να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή, ενώ οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια. «Έχουμε ακόμη λίγες πληροφορίες στη διάθεσή μας και για αυτό υπάρχουν διάφορες πιθανότητες. Μπορεί να πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένο, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει και πολιτικό κίνητρο - λόγω των πρόσφατων επεισοδίων στην Γερμανία δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε», δήλωσε ο καθηγητής για θέματα ασφάλειας Χανς-Γκερντ Γιάσκε στο ιδιωτικό ειδησεογραφικό κανάλι Ν24.

Σύμφωνα με τις συνεχείς ενημερώσεις της γερμανικής αστυνομίας στο Twitter, αναζητείται ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, που φορά πράσινο μπουφάν και γκρι παντελόνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης διέφυγε από την σκηνή του εγκλήματος με ποδήλατο.
Όπως αναφέρει η "Bild", αστυνομικό ελικόπτερο συνδράμει στις έρευνες ενώ περιπολικά και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει και αποκλείσει την περιοχή.pronews