22.10.17

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πατέρα της 32χρονης Δώρας

Ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης αποχώρησε λίγο μετά τις 16:00 από τη ΓΑΔΑ, όπου είχε προσέλθει στις 12 το μεσημέρι για να καταθέσει για τη δολοφονία της κόρης του - Έφυγε από την πίσω πόρτα για να αποφύγει τους δημοσιογράφους - Συγκρατημένος ο δικηγόρος του στις ερωτήσεις που δέχτηκε 

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση του πατέρα της αδικοχαμένης 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη. Ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης, πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, προκειμένου να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς για τηνστυγερή δολοφονία της νεαρής κοπέλας στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών
Ο άντρας αποχώρησε, λίγο μετά τις 16:00, από την πίσω πόρτα, προφανώς για να αποφύγει τους δημοσιογράφους, ωστόσο ο δικηγόρος του προχώρησε σε δηλώσεις: 


«Έδωσε κατάθεση ο πατέρας, πληροφόρησε τους αστυνομικούς για ό,τι γνωρίζει. Προσπάθησε να βοηθήσει στις έρευνες. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή και τη νεκρή κοπέλα, όπως επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε τις έρευνες που κάνει η ελληνική αστυνομία, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε να κάνει το έργο της», ήταν η πρώτη τοποθέτησή του. 
Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει εάν ο πελάτης του έχει δώσει περιγραφή του ατόμου που παρέλαβε με το ταξί έξω από το νεκροταφείο τις επίμαχες ώρες. «Δεν ωφελεί τις έρευνες να σας αποκαλύψω αυτά τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μεγάλη διάρκεια της κατάθεσης είπε ότι «δεν ήταν πολύωρη» όπως τη χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι. «Είπε αυτά που έπρεπε να πει, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν και αυτό ήταν όλο». Απέφυγε επίσης να απαντήσει εάν ζητήθηκε από τον πελάτη του DNA, αλλά δήλωσε ωστόσο ότι είναι πρόθυμος να προσέλθει για συμπληρωματική κατάθεση.

«Σε τι κατάσταση είναι ο πατέρας, φοβάται κάτι; Έχει κατηγορηθεί από κάποιον συγκεκριμένα;», ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, απαντώντας: «Όχι γι' αυτό και έφυγε».

«Γιατί δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σήμερα;».

Ο δικηγόρος δήλωσε: «Δεν θεώρησε σκόπιμο να πει κάτι παραπάνω. Έχει ήδη μιλήσει στους δημοσιογράφους». 

Σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση είναι η απάντηση του δικηγόρου στην ερώτηση γιατί ο πατέρας αποφάσισε να αποκαλύψει μετά από τέσσερις μέρες το γεγονός ότι περνούσε από το νεκροταφείο όταν η κόρη του μέσα ξεψυχούσε.

«Αναφορικά με τον όρο ''αποκάλυψε'', επιτρέψτε μου να πω ότι έχω σχηματίσει καλύτερη άποψη σχετικά με το πότε το είπε. Δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Προφανώς και το είπε αμέσως. Το ξέρουνε και άλλοι άνθρωποι».


Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του Κώστα Ζέμπερη, μετά την κατάθεσή του Ο πατέρας λίγο πριν καταθέσει μίλησε στο protothema.gr για όλα τα νέα στοιχεία που έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας. 

«Η ψυχή του παιδιού μου με τράβηξε στο νεκροταφείο», είπε χαρακτηριστικά για το γεγονός πως περίπου την ώρα της δολοφονίας της 32χρονης Δώρας, εκείνος περνούσε τυχαία έξω από το νεκροταφείο. 

«Κατέβηκα από Μαρούσι και πήρα έναν τύπο και παρακαλάω αυτόν τον τύπο να βγει να πει ποιος είναι και αν είδε κάτι. Τον πήγα στα Σεπόλια, στον λόφο Σκουζέ. Με το που μπήκα στην οδό Δράμας τον άφησα στα τριακόσια μέτρα, τρίτο τετράγωνο πιστεύω ήταν.

Γύρω στα τριάντα με τριάντα πέντε με κοντό μαλλί. Εκεί απ' έξω είχε κάμερα μπορεί να μας έχει πιάσει την ώρα που σταματάω απέναντι από την Τράλλεων και περνάω απέναντι στην Ηρακλείου και τον παίρνω στη γωνία του νεκροταφείου μπορεί να έχει κάμερα».

Ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης ζητά από αυτόν τον άντρα, που όπως υποστηρίζει επιβίβασε στο ταξί του, να βγει δημόσια και να πει ποιος είναι.

«Τον παρακαλώ πολύ να βγει και να πει ότι το ταξί που τον πήγε ήταν ο πατέρας του παιδιού, να βγει και να πει τι ήθελε αυτός ο άνθρωπος και αν είδε κάτι. Μπήκε γρήγορα γι' αυτό μου ήρθε στο μυαλό και μου είπε έχουν κλείσει τι γραμμές του τρένου και μου έκανε εντύπωση. Πώς ήξερε ότι έχουν κλείσει τις γραμμές; Έψαχναν μου είπε κάποιους. Τι δουλειά είχε στο νεκροταφείο αν έπαιρνε το τρένο θα έπρεπε να ήταν στο σταθμό της Αγίας Βαρβάρας», λέει ακόμα. 

Ο κ. Ζέμπερης τονίζει ακόμη ότι πέρασε από την περιοχή που σημειώθηκε το στυγερό έγκλημα: «Γύρω στις 18:30 αλλά οι κάμερες θα το δείξουν ακριβώς τι ώρα τον πήρα εγώ στο αμάξι γιατί ήμουν κουρασμένος και δεν πρόσεχα, ούτε ήξερα τι γινόταν μέσα στο νεκροταφείο. Από Κολωνάκι, πήγα Μαρούσι και από Μαρούσι βρέθηκα εκεί». 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έμαθε για τη δολοφονία της κόρης του τα ξημερώματα της Πέμπτης. «Δούλευα όλη νύχτα το έμαθα στις τέσσερις το πρωί. Με πήρε τηλέφωνο ο γιος μου, ο Γιάννης, και μου λέει συμβαίνει αυτό και αυτό. Είχα μια κυρία μέσα στο αμάξι εκείνη την ώρα και την πήγαινα στην Λαμπρινή, κόντευα να φτάσω στο σπίτι της». 

Μιλώντας ξανά για τον πελάτη που υποστηρίζει πως επιβίβασε στο ταξί αναφέρει: «Παρακαλώ αυτόν τον άνθρωπο να βγει να πει ποιος ήταν. Γιατί δεν βγαίνει να πει ποιος είναι; Εγώ δεν λέω ότι το έκανε ο άνθρωπος αυτός αλλά μπορεί και εκεί που στεκόταν να είδε κάτι, μια κίνηση, μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να μας βοηθήσει. Κάτι δεν μου κάθεται καλά με τον άνθρωπο, δεν ξέρω. Δεν θα αφήσω πέτρα να μη σηκώσω μέχρι να βρω ποιος σκότωσε το παιδί».

Είχαμε τέσσερις μήνες να μιλήσουμε υποστηρίζει ο πατέρας 

Ότι είχαν να μιλήσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες υποστηρίζει ο πατέρας της άτυχης εφοριακού. Μάλιστα για το γεγονός ότι δεν είχε σχέσεις με τα παιδιά του, ο κ. Ζέμπερης κατηγορεί την πρώην σύζυγό του, Γεωργία.

«Στο τηλέφωνο είχαμε μιλήσει. Έκανε το μεγάλο σφάλμα η γυναίκα μου και δεν τα άφηνε να έχουμε επαφές. Αν έχει φιλότιμο πρέπει να πάει στο Φάληρο να πνιγεί. Πάνε τρεις με τέσσερις μήνες που έχουμε να μιλήσουμε. Λίγο με τα οικονομικά, λίγο η γυναίκα μου δεν τα άφηνε να μην έχουμε γκρίνιες και δεν επέμενα γιατί η Δώρα είχε πολλή δουλειά και μίλαγα περισσότερο με τον Γιάννη».

Ο ίδιος μάλιστα λέει πως στο παρελθόν είχε καβγαδίσει τόσο έντονα με την σύζυγό του που ο ίδιος βρέθηκε στο αυτόφωρο. 

«Της έκανα φασαρία ανέβασε κάποιον επάνω στο σπίτι. Της είχα πει: "φεύγω από το σπίτι δεν παίρνω τίποτα στα αφήνω όλα για τα παιδιά στο σπίτι επάνω δεν θα ανεβεί κανένας. Με πήρε τότε ο γιος μου ο Γιάννης τηλέφωνο και μου το είπε. Την άλλη ημέρα την περίμενα κάτω από το σπίτι και έγινε φασαρία. Με πήγαν αυτόφωρο», περιγράφει.

Την ίδια ώρα αρνείται τα όσα του προσάπτουν σχετικά με την οικονομική του κατάσταση και πως είχε χρεώσει στις τράπεζες την κόρη του. 

Χαρακτηριστικά λέει: «Βγαίνουν και λένε αρλούμπες ότι χρέωσα εγώ το παιδί στις τράπεζες.Οι τράπεζες να βγάλουν τραπεζική ενημερότητα. Ένα δάνειο στεγαστικό υπάρχει στο όνομα του παιδιού». 

Ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης για ακόμη μια φορά κάνει λόγο για πληρωμένο δολοφόνο και εκφράζει φόβους πως η εργασία της, ήταν αυτή που τελικά την οδήγησε στον θάνατο.

«Όταν είσαι εφοριακός, ελεγκτής, στο δικαστικό, στο ΣΔΟΕ, όταν έχεις όλα αυτά πάνω σου έχεις ανοιχτά μέτωπα. Θέλει πολύ για να καταλάβετε ότι το παιδί ήταν μπλεγμένο σε μεγάλες υποθέσεις; Το περίμενε το παιδί, ήταν πληρωμένος δολοφόνος, του την είχε στημένη. Στις 17:00 πήγε το παιδί στο νεκροταφείο, 17:15 την είχε σκοτώσει. Και μένα μου το είχε πει, είχαμε πάει στην τράπεζα με τη Δώρα για να τακτοποιήσουμε μία δουλειά δικιά μου και μου είπε το παιδί: "Μπαμπά τώρα που είμαι στο ΣΔΟΕ δεν αισθάνομαι καλά, δεν αισθάνομαι ασφαλής". Της είπα να φύγει στο εξωτερικό. Είχα πολύ καλή σχέση με τη Δώρα. Μιλούσαμε για τις δουλειές, για τα αδέρφια της για τα πάντα. Αυτό έχει 6 με 7 μήνες. Τελευταία το παιδί ήταν αγχωμένο, δεν έτρωγε και δεν μου είπε η γυναίκα μου τίποτα. Αν ήμουν εγώ στο σπίτι το παιδί θα ήταν εδώ μαζί μας σήμερα. Δεν θα την άφηνα να πηγαίνει στο νεκροταφείο κάθε μέρα γιατί ήταν ευαίσθητη». 

Τέλος μιλάει και για την άλλη του κόρη, την Κωνσταντίνα, η οποία μέσω του λογαριασμού της στο Facebook επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο. «Δεν φταίει το παιδί το βάζει η μητέρα του. Την Κωνσταντίνα τη μεγάλωσα στα πούπουλα και τώρα βρίσκεται σε νευρικό κλονισμό και νομίζει πως αν ήμουν εγώ στο σπίτι το παιδί θα είχε γλιτώσει και μου ρίχνει εμένα ευθύνη. Εγώ δεν μπορούσα να μείνω μαζί τους μετά από αυτά που έκανε η γυναίκα μου. Η Κωνσταντίνα έχει δίκιο».
protothema