21.10.17

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 16 αστυνομικοί νεκροί σε έφοδο κατά ισλαμιστών


Τουλάχιστον 16 άνδρες των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα σε έφοδο εναντίον ενός κρησφύγετου μιας ισλαμιστικής οργάνωσης στη Δυτική Έρημο της Αιγύπτου, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι αρχές, έπειτα από πληροφορίες, έκαναν έφοδο σε ένα διαμέρισμα που πίστευαν ότι βρίσκονταν οχτώ μέλη της Χασμ, μιας οργάνωσης που έχει αναλάβει την ευθύνη σε μια σειρά επιθέσεων που έχει εξαπολύσει από πέρσι με στόχο δικαστές και αστυνομικούς.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, σημείωσαν οι πηγές.

Οι φερόμενοι ισλαμιστές επιχείρησαν να διαφύγουν έπειτα από την ανταλλαγή πυρών στο σημείο και συνέχισαν να πυροβολούν ενάντια σε μια δεύτερη μονάδα δυνάμεων ασφαλείας που είχε κληθεί για να συνδράμει στην αστυνομική επιχείρηση.
Οι πηγές τόνισαν ότι οι ισλαμιστές χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι οχτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ενώ μια άλλη πηγή είπε ότι τέσσερις από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι άλλοι τέσσερις μαχητές.
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου υποστηρίζει ότι η Χασμ αποτελεί ένοπλη πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, που από την πλευρά τους το διαψεύδουν, υποστηρίζοντας πως αποκηρύσσουν τη βία.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που κέρδισαν τις πρώτες ελεύθερες εκλογές που διεξήχθησαν μετά την εξέγερση του 2011 που ανάγκασε τον Χόσνι Μουμπάρακ να εγκαταλείψει την εξουσία, έχουν τεθεί εκτός νόμου.
fimotro.gr