25.9.17

Δεκάδες χιλιάδες στα Σκόπια ζητάνε βουλγαρικά διαβατήρια – Ποια «Μακεδονία»; Εκεί είναι… Βουλγαρία!


Ο κακός χαμός γίνεται στα Σκόπια, με τις αιτήσεις ειδικά νέων πολιτών για να βγάλουν βουλγαρικό διαβατήριο. Θέλουν όλοι να γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες! Έτσι γράφουν τα τοπικά Μέσα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Kontra στο φύλλο της Παρασκευής, υπάρχουν, ήδη, 53.000 νέες αιτήσεις με συνημμένα έγγραφα (ότι είναι Βούλγαροι) από πολίτες του κράτους των Σκοπίων που έχουν ορισμένα προβλήματα στο να γίνουν Βούλγαροι πολίτες, εξαιτίας κάποιων ελλείψεων στο νομοθετικό πλαίσιο.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επίσημα Βούλγαροι πολίτες, 87.483 πολίτες του κράτους των Σκοπίων!
Όπως εκτιμάται, αν ξεπεραστεί το γραφειοκρατικό εμπόδιο που υπάρχει, τότε ο χρόνος περαίωσης θα μειωθεί σε τρεις τέσσερις μήνες.
Και με δεδομένο ότι, το ζήτημα της ένταξης της FYROM στην EE αργεί, λόγω της διένεξης με την Ελλάδα, εκτιμάται ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα στα Σκόπια θα μείνουν μόνον αλβανόφωνοι, ειδικά από τη νέα γενιά.
Ποιοι «Μακεδόνες» λοιπόν; Βούλγαροι είναι οι άνθρωποι. Αυτά να τα βλέπουν όσοι μιλάνε για κάποιο «μακεδονικό έθνος» και ζητούν από την Ελλάδα να δώσει το όνομα της Μακεδονίας ως συνθετικό στο κρατίδιο ιστορική φάρσα.
Υ.Γ.: Αλήθεια, γιατί η Ελλάδα δεν δίνει ελληνικά διαβατήρια στους Έλληνες μειονοτικούς στα Σκόπια; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε και εμείς να κοιτάμε τους ομογενείς μας που τους έχουμε εγκαταλείψει στην ψευδοσλαβομακεδονική προπαγάνδα;

tribune