1.9.17

Μυρίζει εκλογές και Παπανδρεϊκή ναφθαλίνη

Έχει υποσχεθεί στους νέους είσοδο στα πανεπιστήμια άνευ εξετάσεων και αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο. Ετοιμάζεται να τους υποσχεθεί εξάμηνη θητεία στον στρατό και άπειρα λεφτά για όσους έχουν καλές επιχειρηματικές ιδέες.
Τα δίνει όλα! Πτυχία χωρίς κόπο, αριστεία και άλλες τέτοιες νεοφιλελεύθερες αηδίες, δουλειά στο δημόσιο ή λεφτά για να ανοίξουν την δική τους δουλειά. Ποιος είπε ότι έρχονται εκλογές;

Από αυτά που υπόσχεται ο Αλέξης μέχρι αυτό που τελικά ισχύει υπάρχει πάντα μία «μικρή» απόσταση. Όπως τα μνημόνια που θα έσκιζε σήμαιναν την ψήφιση άλλων δύο μνημονίων, έτσι και η κατάργηση των εξετάσεων σημαίνει συνεχείς εξετάσεις για τους μαθητές επί τρία συνεχή χρόνια. Τους "κλείνει το μάτι" για δουλειά στο δημόσιο, όταν η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ τους επιφυλάσσει κατώτερο μισθό 360 ευρώ. Τους «προσφέρει» λεφτά για καινοτόμες ιδέες, όταν οι Γαβρόγλου έχουν εξορίσει τα καλύτερα μυαλά της χώρας στο εξωτερικό. Για το θέμα της θητείας να μην το συζητάμε καλύτερα! Ρωτήστε κάποιο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων να σας πουν όλη την αλήθεια.

Αυτές είναι στρατηγικές Λαλιώτη. Μυρίζουν ναφθαλίνη και Παπανδρεϊσμό από χιλιόμετρα μακριά. Τα δίνουν όλα, επειδή ξέρουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κληθούν να υλοποιήσουν κάτι. Όχι ότι θα είχαν πρόβλημα σε αντίθετη περίπτωση, αλλά όταν ξέρουν ότι θα είναι στην αντιπολίτευση έχουν έναν ακόμη περισσότερο λόγο να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.
Απευθύνονται στους 18άρηδες, επειδή όταν ξεκίνησε η κρίση ήσαν μόλις 10 ετών. 
Εδώ κοντεύουμε εμείς οι γέροντες να ξεχάσουμε πως ήταν ο πλανήτης γη πριν από τον ερχομό του Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα και θα θυμούνται τα παιδιά;
Προσπαθούν να μαζέψουν με αυτό τον τρόπο την εκλογική πανωλεθρία που προβλέπουν όλες οι έρευνες. Είναι σημαντικό γι αυτούς να μην συντριβούν.

 Να παραμείνουν δεύτερο κόμμα. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει στις δημοσκοπήσεις να αρχίζουν να «τσιμπούν». Αμέσως μετά την ΔΕΘ, λοιπόν, θα βγάλουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις. Και ξέρουν αυτοί! Αν η διαφορά δεν είναι 24 μονάδες και είναι πλέον 22, τα ΣΥΡΙΖΟμάγαζα θα μιλούν για την μεγάλη ανατροπή, για την επική αντεπίθεση του Φθινοπώρου, για την επιστροφή του μεγάλου ηγέτη και άλλα σχετικά.

Από την άλλη πλευρά, οι υποσχέσεις έχουν νόημα όταν παραμένουν υποσχέσεις. Η προσδοκία φέρνει τις ψήφους και θα ήταν εντελώς παράλογο να ξοδέψουν τόσα πυρομαχικά σε χρόνο μακρινό από τις εκλογές. Όχι ότι δεν τα έχουμε δει όλα από αυτή την κυβέρνηση, αλλά ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θα τολμούσε να είναι τόσο σπάταλος…

Θανάσης Μαυρίδης


http://www.liberal.gr