13.9.17

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία;

.


Η Θεσσαλονίκη στολισμένη στα γιορτινά της υποδέχεται Πρωθυπουργό, εν αναμονή Πρωθυπουργό – ούς και εκατοντάδες παρατρεχάμενους τους.  Απορία: ξέρουν ότι το τελευταίο 8μηνο έκλεισαν εδώ 14180 βιοτεχνίες, άλλες άπαξ διά παντός ενώ ορισμένες μετανάστευσαν σε Βουλγαρία και Κύπρο λόγω δελεαστικών χαμηλών φόρων και εισφορών.
Αυτό το μήνυμα το έλαβαν οι νυν και μέλλοντες εξουσιαστές; Τί και πότε θα ενεργήσουν τα δέοντα για να αναστρέψουν την καταστροφική πορεία του τόπου;
Με την αβάστακτη φορολογία συνδέεται και η παγκόσμια πρωτιά μας στην παραοικονομία = μαύρο χρήμα. Ερχόμαστε πρώτοι με ποσοστό 21,5% του ΑΕΠ = 40 δισ. €. Μας ακολουθεί ο υπόλοιπος Νότος (Ιταλία 19,2%. Ισπανία 17,8%).  Σε απόσταση ασφαλείας Γερμανία (10,4%), ΗΠΑ (5,4%) [Πηγή: Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οικονομικής Έρευνας TUBINGEN/Νέα 31/8/17].
Η πείρα διδάσκει ότι η φοροαποφυγή ανθεί εκεί όπου επιβάλλονται ανάλγητοι φόροι, όπως, κακή ώρα, εδώ. Οι υψηλοί φόροι, η αδιάκοπη απομείωση του εισοδήματος των (ακόμη) εργαζομένων και η ραγδαία έκρηξη της ανεργίας, εξωθούν τον κοσμάκη στη φοροδιαφυγή.
Η ελληνική κοινωνία αξιώνει ένα δημιουργικό, αποτελεσματικό και τίμιο κράτος. Οι  κάθε λογής αρμόδιοι δεν τολμούν καν να το υποσχεθούν…
Αφού δεν βάζουν τάξη, εξωθούν συνειδητά την κοινωνία σε αταξία θάλποντας την παράνομη δόμηση. Τώρα νομιμοποιούν 1.019.410, (ιλιγγιώδης αριθμός!). αυθαίρετα τα οποία μετατρέπουν σε φορολογική ύλη, ευελπιστώντας να εισπράξουν περίπου 2 δισ. €.
Οι κλασσικές σπουδές αποτελούν «κτήμα ες αεί» του Ελληνισμού. Οι σύγχρονοι συχνά το απεμπολούμε.  Πρόκληση για δημιουργικό προβληματισμό τα διεθνή συνέδρια και τα θερινά μαθήματα πολλών αμερικανικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που μας κατέκλυσαν το φετινό καλοκαίρι.  Μέγιστον μάθημα για απελευθέρωσή μας από τις μονίμως κλειστοφοβικές πολιτικές μας.
Η μαγεία που αποπνέουν τα (αρχαία) ελληνικά κείμενα αιχμαλωτίζει, έγραψε η ανεκτίμητη Ζακλίν Ντε Ρομιγύ.
 «Όλοι συμφωνούν ότι ζούμε σε ένα κόσμο που περνάει κρίσεις (…) πρόκειται για πολιτικές, κοινωνικές  και ηθικές κρίσεις και κρίσεις στην εκπαίδευση». Και  πρόσθετε: «Αν οι πολιτικοί άνδρες δεν είναι αδιάβλητοι, αν οι πολίτες αδιαφορούν για το σύνολο, αν οι ίδιοι οι νέοι και μάλιστα από τη σχολική ηλικία επιδίδονται σε βιαιότητες και καταστροφές [bullying] ενώ η μόνη σωτηρία θα ήταν γι’ αυτούς να διαφυλάξουν το κοινό συμφέρον στο οποίο έχουν δικαιωματικά και το δικό τους μερίδιο και στο οποίο θα στηρίξουν το μέλλον τους, τότε υπάρχει σοβαρή ηθική κρίση» (Ο θησαυρός των λησμονημένων γνώσεων, σ. 16 επ.).
Αυτά τα έγραψε η Ρομιγύ το 1998 όταν πια είχε χάσει το φως της, αλλά επιβεβαίωνε την Έλεν Κέλερ επίσης αόμματη που επαναλάμβανε συχνά ότι «ο πιο αξιολύπητος άνθρωπος του κόσμου είναι αυτός που έχει όραση, αλλά δεν έχει όραμα». Οι δύο «αόμματες» έβλεπαν πολύ μακριά. Γιατί είχαν όραμα!
Τα γερμανικά πολυκαταστήματα Lidl διέπραξαν μία άκρως σοβαρή απρέπεια σε βάρος της πολιτιστικής μας ταυτότητας: αφαίρεσαν από διαφημιστική καταχώριση που απεικόνιζε τρούλους Εκκλησιών της Σαντορίνης, τον Σταυρό που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των τρούλων. Η εξήγηση που επιχείρησαν να δώσουν είναι χειρότερη από την βάναυσα προκλητική ενέργειά τους. Δικαιολογήθηκαν ότι απευθύνονται σε πολυφυλετικό και πολυθρησκευτικό καταναλωτικό κοινό!
Η ελληνική κοινωνία έχει ένα καταλυτικό όπλο να τιμωρήσει τους ασχημονούντες: να μποϋκοτάρει τα μαγαζιά τους!
 Αλλά και ο πρωθυπουργός μιμήθηκε τους γερμανούς: Στην κορυφή του ιστού της ελληνικής σημαίας, στη συνάντησή του με τον Μακρόν, αντικατέστησαν τον Σταυρό στον ιστό με μια… λόγχη!
Σκάνδαλο κατά της δημοκρατίας χαρακτήρισε το «ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης» ο Πιέρ Μοσκοβισί στην Corriera della Sera (3/9/17). Να δεχτούμε ότι τον γάλλο επίτροπο τον έζωναν οι τύψεις καθώς υπήρξε  πιστός υπηρέτης αυτού του προγράμματος – σκανδάλου; Το ανήκουστον όμως είναι ότι «πριν αλέκτορα  φωνήσαι» ο Μοσκοβισί απαρνήθηκε εαυτόν και δήλωσε ότι μόνον όταν αποπληρωθούν τα ¾ του χρέους από τα δάνεια των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης θα γλυτώσει η Ελλάδα από την Επιτροπεία – έστω και αν βγει νωρίτερα από τα μνημόνια! Η Ελλάδα έλαβε 227 δισ. €, επομένως πρέπει να αποπληρώσει 170,25 δισ. € για να απαλλαγεί από την επιτήρηση…Ζήσε μαύρε να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι.
Αναξιόπιστος στον απόλυτο βαθμό!
Ο Εμμανουέλ Μακρόν στους λόγους τουλάχιστον, αρίστευσε στην Πνύκα του κλεινού άστεως. Για τα έργα θα δούμε…
 Δείγματα γραφής του:
«-   Έχουμε ρήγματα στον κοινωνικό ιστό γιατί χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Ένα είδος εμφυλίου πολέμου.
-          Να πούμε με ταπεινότητα ότι στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη βασιστήκαμε συχνά σε ψέμματα.
-          Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε θα είμαστε η γενιά που αναλαμβάνει την ευθύνη του θανάτου της Ευρώπης.
-          Κυριαρχία, Δημοκρατία, Πολιτισμός: αυτές τις τρεις ελπίδες θέλω να προσφέρω τους νέους της Ευρώπης.
-          Υπάρχει μια κρυφή Ελλάδα που βρίσκεται στην καρδιά όλων των δυτικών ανθρώπων.
Με ελληνική εκφορά στην εισαγωγή του και επίλογο Σεφέρη δεν ήταν πιστεύουμε μόνο γαλατική αβρότητα ο λόγος του ανδρός.  «Όταν γυρεύεις το θαύμα, πρέπει να σπείρεις το αίμα / στις οκτώ γωνιές των ανέμων» έγραψε ο Ποιητής (Les anges sont blancs, Ποιήματα, σ. 182) και επανέλαβε ο Πρόεδρος.
Ο Ποιητής το πίστευε. Ο Εμμανουέλ το πιστεύει, ή κατά την μαντινάδα
 «Ο Μανώλης με τα λόγια / χτίζει ανώγια και κατώγια»;
Για κακό-πιστους, ά-πιστους και δύσ-πιστους: Μητροπόλεις, Ναοί, Μοναστήρια, της Εκκλησίας της Ελλάδος (εκτός Κρήτης και Δωδεκανήσου) πληρώνουν φέτος  εκατό εκατομμύρια ευρώ για ΕΝΦΙΑ!

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης