20.9.17

Επεισόδιο με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης στην Λέσβο


Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου μεταξύ σκάφους του Λ.Σ. και της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε βγει εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων για να περισυλλέξει, ως είθισται βέβαια, παράνομους  μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος.
Οι παράνομοι μετανάστες με τη γνωστή μέθοδο της ακινητοποίησης του σκάφους προφασίστηκαν μηχανική βλάβη και μέσω του αριθμού 112 ειδοποίησαν το ΛΣ για τα περαιτέρω, δηλαδή για την παραλαβή και άμεση μεταφορά τους στην Μυτιλήνη.
Αφού οι άνδρες του Λιμενικού πήραν επάνω στο πλωτό όλους τους αλλοδαπούς, έδεσαν το φουσκωτό σκάφος στην πρύμνη τους και άρχισαν να το ρυμουλκούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, όπως είναι και η πάγια τακτική.
Την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής, τα οποία μπήκαν στον Εθνικά Χωρικά Ύδατα  και άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα όλοι οι επιβαίνοντες.
Οι άνδρες του Λιμενικού ενημέρωσαν την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, συνεχίζοντας παράλληλα την πορεία τους προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, χωρίς να αντιδράσουν.
Τα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής συνέχιζαν να παρενοχλούν το ελληνικό σκάφος, φθάνοντας μέχρι και έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.
pronews