5.9.17

Οι πύραυλοι από τη Νορβηγία και το ενδιαφέρον Έλληνα επιχειρηματία να τους προωθήσει


Η σύμπτωση διαβολική αλλά πρόκειται όντως για σύμπτωση. Πριν μερικές ημέρες γράψαμε για το ενδιαφέρον που υπάρχει για πυραύλους από τη Νορβηγία , οι οποίοι μπορούν κατά τις εκτιμήσεις ορισμένων,να αποτελέσουν τη διάδοχη κατάσταση των γαλλικών EXOCET.

Σήμερα επισκέφθηκε το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Νορβηγίας Ναύαρχος Haakon Bruun-Hanssen. 
Επίσκεψη από καιρό προγραμματισμένη που δεν έχει ασφαλώς σχέση με το “πυραυλικό ενδιαφέρον”. Ωστόσο στις συναντήσεις που είχε ο Νορβηγός Αρχηγός με τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ δεν αποκλείεται να υπενθύμισε την ύπαρξή τους.
Όλα αυτά βέβαια λίγο πριν την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα,η ατζέντα της οποίας περιλαμβάνει και εξοπλισμούς. Για την ακρίβεια αναβαθμίσεις,εκσυγχρονισμούς και ανανεώσεις οπλικών συστημάτων.
Δεν είναι σαφές αν η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, πολιτική και στρατιωτική έχει πειστεί για τις δυνατότητες των νορβηγικών πυραύλων. Το βέβαιο είναι ότι έχουν προκαλέσει ήδη το ζωηρό ενδιαφέρον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος ακούγεται πως τους προωθεί.
Το ερώτημα αν είναι καιρός για πειράματα, παραμένει…
militaire