29.8.17

Λιβύη: Κρατούν τάνκερ ελληνικών συμφερόντων για λαθρεμπόριο


Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Λιβύης, η Ακτοφυλακή της χώρας προχώρησε σε νηοψία στο φερόμενο ως ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας πετρελαιοφόρο Levante στα ανοικτά της χώρας (της πόλης Ζαουίγια) και το οδήγησε στην πρωτεύουσα Τρίπολη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις-υποψίες ότι εμπλεκόταν σε λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Οι πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές από τις δηλώσεις στην Τρίπολη από τον εκπρόσωπο των λιβυκών ναυτικών δυνάμεων, Αγιούμπ Γκασίμ, είναι ότι το πλοίο έχει 149 μέτρα μήκος και επιχειρούσε να απομακρύνει από τη Λιβύη (σ.σ. λαθρεμπόριο) 6.000 τόνους πετρελαίου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το πλοίο ανήκει στην εταιρία Evalend Shipping Tankers του εφοπλιστή Κρίτωνα Λεντούδη, με έδρα την Αθήνα και είχε πλήρωμα 20 ατόμων, η πλειοψηφία των οποίων Φιλιππινέζοι. Οι αρχές της Λιβύης έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Εκπρόσωπος της εταιρίας φέρεται να δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης «Libya Herald», ότι δεν έχουν καταφέρει να έχουν επικοινωνία με το πλοίο μέχρι στιγμής.
defence-point